Sedan sist

Nu var det länge sedan sist och jag vet inte riktigt hur eller vart jag ska börja det här inlägget. Och det är väl lite därför som jag har hållit mig härifrån också. Vet inte riktigt vart jag ska börja när livet känns upp och ner.

Men sedan sist har vi varit hemma i Gävle en sväng. Det var rallylydnadstävling där som jag och Baloo var med på, pappa fyllde år och jag var barnvakt åt mina guddöttrar. Passade även på att ha en liten fotosession med dom <3
Tävlingen var en dubbelstart och jag hade hoppats på att komma därifrån med ett till kvalificerande resultat. Men istället var han inte alls sig själv och inget kändes bra vilket resulterade i några fjuttiga poäng på båda starterna.


Jag har varit med Baloo till veterinären igen för en ny undersökning. Ett besök hos veterinären är alltid ångest. Baloo hatar att vara där och skriker från det att vi kommer in till det att vi kommer hem. Panikskrik som gör ont i hjärtat och jag har ångest inför varje nytt veterinärbesök. Nu har vi hållit på med en utredning sedan i julas. Ett halvår av utredningar som inte visar någonting men ändå är ingenting bra.

Den senaste undersökningen skulle vi få svar på inom 2-3 dagar vilket innebar att vi skulle ha fått svar i början av veckan men har ännu inte hört något. Samtidigt dyker det hela tiden upp nya symptom och när han har varit "symptomfri" en dag får man hoppet om att det vänder. Då kommer det en ny käftsmäll och han uppvisar något nytt symptom. Vet inte längre om allt hör ihop eller om det är flera olika underliggande grejer.

Vi skulle ha tävlat igen men jag strök oss. Vi hade avslutning på vår Nose Work 2, jag gick dit utan hund. Lika som på avslutningen på rallylydnaden. Nu är det inga fler kurser igång. Jag tänkte att jag skulle ta den här tiden för att träna på kontakt och följsamhet - något som inte är så ansträngande. Men jag har helt tappat motivationen. Tänkte att den här tiden också är perfekt att fokusera lite extra på nose work då det inte heller är ansträngande. Jag anmälde dessutom till tävling men det är alltid hård konkurrens att ens få en startplats på tävlingarna men när startlistorna kom blev jag ändå besviken. Det var från början 25 tävlingsplatser, de lyckades utöka med 25 till så att det blev 50 som kunde komma till start. Trots detta blev vi reserv 29(!).

Amber och Baloo har också fått ha en liten fotosession med en fluga som matchar blommorna på busken. <3

Jag har även sålt bilen då vi är i behov av en ny. Billetandet har tagit massor av tid och energi och vi hittar aldrig någon bra. Men jag sålde min i alla fall för att vi ska snabba på processen lite. Tanken var att vi ska ha en störra kombi så att vi får plats med en ordentlig krocktestad bur. Ena sekunden kikar jag bilar på blocket medan jag nästa sekund tänker att det inte är någon idé att köpa en större bil då jag ändå inte vet om jag kommer ha någon hund kvar.

Utöver det så har jag deltagit på Blodomloppet med jobbet och jag trodde det var det sista jag gjorde i livet. Det var så sjukt varmt och jag trodde jag skulle dö varje meter. Men jag tog mig i mål.

Jag har tränat på att bada med Baloo så att han ska lära sig att simma ordentligt. Två gånger har vi varit i vattnet nu och första gången var lite läskigt tyckte han och han ville inte gå ner i vattnet utan att jag var precis bredvid. Men andra gången så började han springa ner i vattnet själv efter ett tag. Han har haft flytvästen på sig som extra säkerhet men nästa gång tror jag att han är redo att bada utan den. Perfekt sätt att svalka nu i denna värmebölja som är.

Jag måste försöka hitta tillbaka till någon typ av livsglädje och motivation men just nu känns det som om jag aldrig mer kommer bli glad. I vanliga fall har jag nära till skratt, går in i allt med en positiv inställning även om det egentligen inte är särskilt kul och är ofta allmänt pepp. Har inte förstått människor som är negativa och gnäller på allt och har ofta fått frågor om hur jag alltid kan vara så glad. Men just nu känner jag mig bara helt och hållet uppgiven och skratten är alldeles för långt in.

Gillar

Kommentarer

MADDISENJ.SE
MADDISENJ.SE,
Vilka sötisar!!
maddisenj.se
Veiken
Veiken,
Så tråkigt att lille Baloo inte mår så bra. Han kanske bara behöver lite vila för att komma ikapp sig. Hoppas det löser sig till det bästa!
veiken.se
flingans
flingans,
Om det ändå vore så väl att det enda som behövs är lite vila 😟
nouw.com/flingans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229