Vilken kategori tillhör du?

En liten fortsättning på Intelligent Horsemanship. Inom Intelligent Horsemanship brukar man prata om fyra olika kategorier av ryttare. Dessa är följande:
  • De hårdhänta. Det finns alltid en grupp ryttare och skötare som är allt för hårdhänta mot sina hästar och tror att kraft och styrka är lösningen på allt.
  • De obeslutsamma. En del ryttare är väldigt osäkra och får en lite "flummig" ridning och hästhantering. Man klarar inte av att vara konsekvent i sitt handlande. Man tar olika beslut hela tiden och ändrar tex sin ridväg in i det sista.
  • De spända/upptagna. Det finns även en del av oss som är spända i vår ridning och hästhantering och man är för upptagen med att se vad som händer eller komma skall så man missar viktiga signaler från hästen.
  • De ofokuserade. Detta är den sista kategorien och den är till för de hästmänniskor som helt enkelt har svårt för att fokusera. Är man ofokuserad så blir man långsam i sin reaktion och man klarar inte av att göra åtgärder för att stärka hästens rörelser vid rätt tidpunkt.
Om du kan hitta vilken punkt som du passar in på kommer det bli mycket enklare att utveckla en strategi mot perfektion i samspelet mellan dig och din häst! Så, vilken kategori tillhör du? HÄR och HÄR kan ni läsa tidigare inlägg om Intelligent Horsemanship. Vill ni veta mer? Få övningar och fakta om denna teori?

Gillar

Kommentarer