Vad är en bra ryttare?

Har du någonsin ställt dig den frågan? Hur definierar man egentligen en bra ryttare eller bra ridning? Är man en bra ryttare om man klarar av att sitta kvar på hästen oavsett vad denne gör som en äkta rodeo-ryttare? Eller är det att kunna rida hästen på ett säkert, effektivt och hänsynsfullt sätt från punkt A till punkt B vilket är nödvändigt för en distansryttare. Eller du kanske tycker att man är en bra ryttare om man vinner ett galopplöp, en fälttävlan, hopptävling eller dressyrtävling? För att kunna säga ett bra svar på den frågan lär man först och främst fråga sig vad man vill med sin ridning, vart man vill komma och vad man har för ambitioner. Vill du bara kunna känna dig trygg och säker i din ridning eller har du högre mål? Hur skulle du beskriva en bra ryttare?

Gillar

Kommentarer

Emma,
En bra ryttare i mina ögon är en sådan som har en oberoende sits, rider med mjuka men tydliga hjälper och som kan få sin häst att arbeta i en bra form som hästen inte tar skada av. En bra ryttare använder sig inte heller av våld, psykning eller utrustning för kontrollens skull. Och så arbetar ryttaren med hästen och "samtalar" på hästen språk, är effektiv med eftergifter och övrig beröm ^^
www.saqubeck.blogg.se
vvvviktoria,
sv; Okej, i helgen ska jag träna, packa och sen träffa kompisar :) Har du också sportlov nu? :)
vvvviktoria.blogg.se
Moa A,
Hejsan, gullig blogg du har! Just nu har jag frågestund på min blogg ALLA som ställer en fråga får en LÄNKNING på min blogg Moaandersson.se kram på dig <3
moaandersson.se
Sara Carlsson,
sv: haha, jo hon kan allt vara söt när hon vill ;)
carlssonpataket.se
Daniela,
För mig är en bra ryttare någon som är orädd och kan rida alla sorters hästar. Har en bra och stadig sits, rider på ett mjukt sätt och inte på något sätt använder för mycket av spön eller sporrar. Den ska kunna rida både dressyr och hoppning på ett säkert och snyggt sätt. Sedan beror det såklart på - en duktig jockey är ju en duktig ryttare på ett annat sett en en dressyrryttare. Men jag tycker att en bra ryttare ska kunna behärska alla grenar hyffsat. Vad tycker du? :)
powerpony.blogg.se
JONNA - shettisblogg,
Enligt mig skulle jag se en bra ryttare som en ryttare som anpassar sig efter hästen och försöker komma på hur just den hästen fungerar och hur den jobbar på bästa sätt :)
ponnyvalack.blogg.se
erika,
Man är ärlig i sin ridning och vet vad man vill och framförallt vet vad man gör. Man har välmående mot hästen (horsemanship). Det är en bra början tycker jag sen går det ju att utveckla det hur mycket som helst.
www.erikajoyisabella.blogg.se
Hanna,
En bra ryttare tycker jag är en ryttare som kan framföra sina hjälper på ett bra sätt och "bli ett" med hästen utan en massa diskussioner! Det ska se lätt ut när man rider, men som sagt, beror ju på inriktning med! ;) vad tycker du?
hhannapetersson.blogg.se
Frida,
En bra ryttare är en ryttare som alltid utgår från sig själv. Skyller aldrig på att det är hästens fel utan alltid tänker vad kan jag göra bättre. Sedan jag började tänka mer på detta sätt så har jag och min häst utvecklats enormt. Anledningen till att jag fått dessa tankar är för jag börjat ridit för en instruktör som håller på med centrerad ridnig andra tränare har en förmåga att skylla på hästen...
fridaghost.blogg.se