Utvärdering hundkurs

Idag är det tre veckor sedan som vi var på det sista kurstillfället med Texas och här kommer en liten utvärdering om kursen! Jag tycker att kursen rent allmänt har varit rörig, man har inte vetat riktigt vad och hur man ska göra saker och det var mycket att nöta på samma sak hela tiden (sitt/ligg). Det har varit två instruktörer vilket jag från början tyckte var bra så att alla skulle bli sedd och få hjälp eftersom att vi var så många i gruppen. Men ju längre kursen pågick så kände jag bara att det var helt fel upplägg. I alla fall dom två tillsammans. Dom hade så olika syn på hundar och hunduppfostran vilket bara gjorde det förvirrat då ena sa en sak och den andra sa en annan sak. Till exempel så tyckte ena att man skulle rycka tillbaka i kopplet om hunden drog medan den andra absolut inte tyckte att man skulle göra det. Den ena sa att jag skulle peta Texas i sidan för att få hans uppmärksamhet och den andra tyckte absolut inte att man skulle ta på sin hund i annat fall än när man ska berömma den med klappar. Ena sa att jag skulle sluta belöna med godis för att Texas bara var ute efter godisen och inte efter kontakten med mig och den andra sa att jag skulle ge ännu mera godis och belöna ännu mer när han gjorde rätt. Den ena tyckte att vissa övningar var ledarskapsövningar medan den andra ansåg att det bara var lek. Ja ni hör ju, förvirringen var total och man fick höra olika saker hela tiden beroende på vilken grupp man var i och vems ögon man fick på sig. Jag hade också förväntat mig mer hjälp än jag tyckte att jag fick. Jag tycker inte att det är någon större skillnad på Texas från första träningen till den sista. Det vi behövde träna på framförallt var kontakt, gå fint i koppel och hundmöten. Sitt, ligg och stanna kvar var så pass befäst redan så att halva träningarna alltid gick åt till att nöta det kändes bara onödigt för vår del. När vi väl tränade på sådant som vi faktiskt behövde träna på så fick vi aldrig någon hjälp kände jag. Dom såg att det var bristfällig kontakt men sa bara till när han gick fint. Dom gav aldrig några tips när det inte gick bra utan berömde bara när det av ren slump blev rätt. Jag hade önskat mer vägledning att "nu när han gör si och så - prova gör så här". Sedan kunde jag självklart gå och fråga instruktörerna att "nu känns det inget bra, vad ska jag göra?" och kunde då få något tips. Men jag hade önskat att dom kunde komma med det självmant. Jag hade kanske förväntat mig lite mer ridlektion över det hela, haha! :)
  • Texas

Gillar

Kommentarer

Vad mysko att dom inte ens har samma syn...Det känns som att det borde dom själva gått igenom innan kursen tillsammans ;)
neapocalypse.se
louise,
passar perfekt med ett sånt inlägg för mig :)
liizes.com
Madeleine,
Jag hade också förväntat mig mer vägledning och tips, lite därför man går. Vi gick en kurs med vår förra hund och kände att vi fick inte ut något av det, precis som du känner. Inga tips eller vägledning. Lite tråkigt. Madeleine
vitsvartochlime.blogg.se/
Anita,
Låter minst sagt rörigt när man får olika besked om hur man ska göra och allt där omkring... Men bra fina är ni! Kram <3
siliiins.blogg.se
Veiken,
Helt klart ska man inte gå en kurs som den här om instruktörerna inte är överens om upplägget och hur man ska hantera sitt djur! Synd att du upplevde det så. Hoppas bara att du hade trevliga kursdeltagare!
www.veiken.se/
ullie,
Åhh va jobbigt det verkade.. inte kul när man inte känner sej nöjd man lägger ner tid o förväntar sej saker.
weberskold.blogg.se