Utställningen

Jag kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över Texas idag. Det var hans första utställning och han är bara 5 månader. Han hade startnummer 1 och var alltså först ut till domaren så jag var himla glad över att vi hade varit där i så god tid så att han hade hunnit lugna ner sig och funnit sig i miljön innan det var dags att prestera. Domaren älskade honom och han blev BIR (bäst i ring) och gick då vidare. Vi fick vänta ett tag innan vi skulle in i ringen och bedömas igen. Även denna runda så kammade han hem vinsten och blev därmed BIG (bäst i grupp) och skulle då vara med i finalen. Där tycker jag dock att det var himla dåligt planerat för valparnas final var inte förrän i allra sist. Och det var 83 hundar anmälda totalt till alla klasser så först skulle alla dessa köra, sen var det två andra finaler och även en "barnklass" med totalt 9 st. Och inte förrän EFTER det så var det Texas final. Det var alltså ca 6 timmar från det att han var in i ringen första svängen till finalen. Behöver jag ens säga att han var superdupertrött? Det var ju så himla påfrestande psykiskt att vara i den miljön, många intryck att ta in, många hundar och göra saker som han aldrig har gjort förut. Så det var helt förståeligt att han var trött när det var dags för finalen och vi kom då utanför placering. Men jag är mer än nöjd och så himla stolt över honom! Helt ärligt så trodde jag inte ens att det skulle gå såhär bra! :D Och jag är så stolt över att han bara kunde ta det lugnt när det inte hände något. Han bara satt eller låg ner och kikade runt sig. Trots att andra valpar lekte så brydde han sig inte alls. Domarens kommentar: " 5 mån, maskulin hane. Fina ögon, väl ansatta öron, för dagen något slarviga. Fin över och underlinje. Bra vinklar runt om. Rör sig bra när han vill. Utmärkt temperament. Välvisad."
 
  • Texas

Gillar

Kommentarer

Emla
,
Åh vad kul!
Ryttarlivet.com,
Grattis, vad kul!! Sintra blev BIS-4 på sin första valptävling, det ger mersmak, eller hur? Trist med all väntan dock, sex timmar låter ju helgalet!
Www.ryttarlivet.com
Linnea - fotoblogg,
Vad kul, grattis! :) sv: Tack så mycket! :) Tack! Jag fick det :D
girlinthewood.devote.se
Josefine ?,
Åh vad fin :D
jlandgrens.blogg.se
Tea,
Åh gud va kul!! :D SV: Jo tack jag har haft en jättebra helg! :D Du med sötnos?! :) Kraaam <3
teajohnsson.blogg.se
Katta,
Åh vad kul grattis! Super söt vovve :). Jag hade gärna åkt till en utställning med min hund men han hade något problem med benet så han fick opereras för några veckor sen. Men vi har varit på en utställning med honom för lite mer en ett år sedan innan vi fick veta om att han hade något med benet. Domaren sa då att han haltade men att han annars hade kommit långt :/. Så de var ju lite synd men vi kan åka på utställningar med honom framöver så vi får se för det var verkligen kul! :). Ha en fortsatt bra dag.
shettisdrottning.blogg.se
jonna,
tack :) så roligt. Han är väldigt fin :)
jonnaalm.blogg.se
Ellen,
Så fin han är! sv: Ja, vi hade det väldigt bra :)
ellengrantz.blogg.se/
Jennifer,
Men Gud vad kul att det gick så bra! Synd med all väntan på finalen bara, annars hade ni säkert tagit hem det där också ;) :D
ryttarenjennifer.blogg.se
Flingans
,
Tack! :D ?