Träningspass nr 2

Igår var det dags för träning igen med Texas. Det var andra träningspasset för oss i kursen allmänlydnad. Första passet gick ju sådär. Han gjorde det jag bad om då men han orkade inte fokusera hela tiden. Men oj vilken skillnad det var den här gången! Det var så roligt att märka att vi gjorde framsteg redan nu. Han var med mig så gott som hela tiden, när det var skarpt läge så släppte han inte ögonkontakten, han gjorde det jag bad honom om med bravur, han tittade på mig och frågade hela tiden efter nästa uppgift, det märktes att han tyckte det var superroligt denna gång och tränarna öste beröm över oss på flera moment. Vi fick till och med höra att vi gjorde perfekta inkallningar! :D De sista 15 minuterna så märktes det dock att han började bli trött. Han var inte fullt lika fokuserad och lite "borta" i huvudet, han kändes lite yr och vimsig. Men det är klart, 2 timmar är ett långt träningspass och när man är ovan så är det såklart superjobbigt att orka vara fokuserad under så lång tid. Så vi bröt lite tidigare. Ingen idé att tjata in något när han är trött i huvudet, då fastnar inget ändå.
Vi började passet med att ställa oss i en cirkel igen där vi stod tills alla hundar var lugna. Sedan gick vi slalom mellan varandra där man skulle träna på kontakt. Både de som stod stilla och den som gick. Efter det så gjorde vi sitt vid sida och sitt - stanna kvar och sitt - stanna kvar - inkallning - sitt. Sedan gjorde vi inkallning på längre avstånd där man fick gå iväg och dom släppte hunden när dom märkte att den ville springa till sin ägare vid inkallning. Detta tyckte Texas var superroligt och sprang fortast av dom alla, haha! :)
Efter det så skulle vi träna på kommandot "nej". Dom lade ut flera leksaker och godisar och vi skulle gå sicksack mellan dessa saker och säga nej om hunden var på väg att ta något. Vi tränade också på ligg, ligg - stanna kvar, ligg - stanna kvar - inkallning - ligg. Och som avslutning gjorde vi fotgående med helomvändningar. Jag tycker personligen att det är väldigt många moment att ta vid ett och samma träningstillfälle och två timmar känns som ett långt träningspass. Mot slutet är både hundar och ägare trötta i huvudet då det är mycket att ta in för allihopa. Texas skötte sig i alla fall utmärkt under denna träning och jag blev nästan tårögd flera gånger över hur bra han gjorde vissa saker. Och just att se glädjen i ögonen, att han tycker det är roligt och söker efter nästa uppgift. Det är det viktigaste.  
  • Texas

Gillar

Kommentarer

Peter
,
Riktigt nice :-)
Stina,
Ja visst gör det?! Hoppas din dag har varit superbra :)
ztinas.spotlife.se
Vera
,
Åh vad roligt att höra att det gick bra! Så himla roligt när man gör något tillsammans och det går så bra.
marina,
sv. Det var riktigt gott också! :) Så himla fin i pälsen! :) Håller med dig, två timmar är långt pass, speciellt om man är hud och är nyfiken på det mesta. :)
marinapalme.blogg.se
Cicci,
Såå sööt hund :D
www.cezia.se
Ryttarlivet.com,
Vad kul att andra tillfället gick så bra! Nu har han nog fattat lite vad ni gör där, första gången var ju allt nytt och spännande - nu vet han och kan fokusera mer på att ha kul ihop med dig :)
www.ryttarlivet.com