Träningspass nr 1

Igår var det alltså dags för Texas första träning i allmänlydnad. Vi samlades först inne i klubbstugan och gick igenom lite praktisk information om vad som gäller på anläggningen och alla fick även ge en presentation av sin hund. Sedan gick vi ut. Vi började med att ställa upp oss i en ring med ganska stora avstånd mellan varandra. Där skulle vi stå en stund och bara vara tills hundarna hade känt in den nya miljön. När alla hade lugnat sig en aning så fick man en och en gå slalom mellan de andra och då var syftet att träna kontakt. Man skulle försöka ha så mycket kontakt med sin hund som möjligt både när de andra gick för att inte hunden skulle vilja nosa på de som gick förbi men också när man själv gick för att hunden skulle vilja följa med föraren och inte titta på allt annat. Vi fick också träna på sitt-stanna kvar. Man skulle då sätta hunden vid sin vänstra sida. Ge kommando att stanna kvar, gå ett steg så man hamnade mittemot hunden och sedan gå tillbaka igen och om hunden stannade kvar så skulle man så klart berömma. :) Det sista vi skulle träna på var "följa med". Man skulle ha hunden på sin vänstra sida och be hunden att följa med två steg framåt med slappt koppel, stanna, sitt och beröm. Hur det gick? HAHAHAHA säger jag bara. Alla sa under presentationen att deras hundar var mer vild än tam osv. så jag tänkte först att då är det lugnt, någon måste vara värre än Texas. Men andras definition av vild är inte den samma som min upptäckte jag. Texas var absolut vildas där. Han gjorde dock allt jag bad honom om men däremellan.. Oh lord. Texas skulle kolla vad Micke gjorde (som stod vid sidan), han skulle kolla vad alla hundar gjorde, han skulle kolla på de andra människorna, han jagade myggor, han skulle klia sig, han skällde, han hoppade likt en känguru.. och ja. Han sysselsatte sig på egen hand helt enkelt. Jag fick då förklaringen att han gjorde så eftersom att han inte orkade ta in alla intryck. Det var för mycket för honom och därför visste han inte vart han skulle ta vägen riktigt. Nästa gång går det förhoppningsvis lite bättre och han orkar att fokusera en längre stund när han känner till miljön och de andra deltagarna.

Här brister vår kontakt och Texas är mer intresserad av hunden som går förbi än av mig.

Här är det bättre, Texas sitter framför mig och har ögonkontakt och bryr sig inte alls om den andra hunden som går förbi.

Här har Texas gett upp för dagen. :)

 
  • Texas

Gillar

Kommentarer

Amanda,
han är söt (även fast han är vild :P) sv: ja :D
amandacarlberg.com
JoJo,
hoppas det går bättre nästa gång :) sv; haha ja visst är den häftig? :D
rockdoll.devote.se
Anna,
Skönt att vara igång med det! Och det kommer ju bara gå framåt från här :)
annaterneborg.blogg.se
Moa,
HAHAH ååh, älskade hundar :'))
PhotoMP.blogg.se
Det där är nyttigt för vovven, men också uttröttande! Att backa undan till ett läge där han lugnar sig kan vara ett bra tips! :)
www.henrikolsson.eu