Träning nr 3!

Okej.. Det tredje träningspasset. Vart ska jag börja? Första halvan av träningspasset var minst sagt KAOS. Vi skulle gå runt i en fyrkant och så skulle dom ta in en i taget för att gå slalom i mitten. Första varven gick väl okej men sen.. Det gick inte att få kontakt med Texas alls. Jag försökte med alla möjliga knep men han kom hela tiden på något annat som var roligare. Han skulle titta på dom andra, leta pinnar på marken, lukta både i luften och på marken. Medan vi gick runt så skulle vi på kommando sätta hundarna, vända om osv och det var typ första gången någonsin han inte ens tog ett "sitt". Annars sätter han sig alltid och lyssnar även om han tittar på annat samtidigt. Men inte denna gång. Jag blev så frustrerad och ville bara avbryta. Men vi är ju där för att träna så det var bara att bita ihop och fortsätta. En av tränarna lånade honom men hon fick inte heller någon kontakt med honom.. Blev irriterad på mig själv också eftersom jag vet att han var sådär på grund av min sinnesstämning, att jag redan var stressad och upprörd av en annan anledning innan vi påbörjade träningen. Och då är det ju svårt att kräva att han ska vara lugn när jag inte är det. Efter att vi hade fått ett break, hundarna hade fått vila lite i bilarna och vi hade haft lite teori inne i stugan så var det dags igen. Då skulle vi samlas i ring och träna på "stå". Eftersom både jag och Texas hade fått lite andrum så gick det mycket bättre denna halva av träningspasset. Texas sökte mestadels kontakt och var med mig på ett helt annat sätt nu. Han gjorde flera klockrena "stå" från sitt. Stå - stanna kvar tränade vi också på, även stå - stanna kvar - inkallning. Detta gjorde han så klockrent att vi efter en stund fick en ny uppgift som tränaren visade och vi skulle ta med oss hem för att träna på. Som sagt, det var blandade känslor under denna träning. Och vad som gjorde mig ännu mer irriterad under första halvan var att folk säger hela tiden "ååh vad fin han är" medan man håller på kämpar där med ett odjur ungefär. Varje träning hör jag någon som förundras över hur vacker han är och det är flera som har sagt att "jag har hållit på med hundar hela mitt liv men aldrig sett någon så vacker hund!". Och visst är det roligt att höra men det hjälper inte alltid att vara vackrast.. ;)

Texas har inget intresse alls av att söka kontakt med mig och är fullt upptagen med annat..

Får locka med godis för att han ska följa med mig att gå slalom..

Tränaren tar över kopplet och Texas protesterar med att börja kampa och blir därmed utskälld av hunden bakom.. haha! :)

Inkallning på avstånd, äntligen är Texas lite intresserad av vad jag gör..

.. och vi får till en perfekt inkallning! :)

Träna på kommandot "stå".

Träna på kommandot "stå - stanna kvar".

  • Texas

Gillar

Kommentarer

Carolina Willig,
Äsch man får ha lite dåliga dagar ibland. Jag har precis börjat på agilitykurs med min vovve och hon lär sig allt med bravur. Jag är dock väl förbered på att en dipp kan komma närsom och att hon inte är mer än hund! Lycka till. Håller med dom andra att han är fin ;)
nouw.se/carolinaw
Emilia Jansson,
Vilka fina färger hans päls är i :)
eryttaren.horseworld.se/
Jessie Johansson
,
Vilken fin blogg! Jag har precis startat en egen blogg, där jag skriver mesta dels om dressyr men också hur mitt liv kommer bli när jag i Juli flyttar till tyskland för att jobba med hästar, titta gärna in och se om det är något dun/ni gillar :)
Ibland finns det mycket för en vovve att utforska! :)
www.henrikolsson.eu
Carolina,
Ja, Texas är verkligen en fin hund! Synd att det blev sådär första halvan, men tur att andra halvan blev bättre! :D Sv; Ja, jag hann verkligen med en massa saker denna månad haha :D Kram ?
knaset.blogg.se
Emelie Andersson,
Så fin han är! :)
emeliiiiieandersson.blogg.se
Peter
,
Hoppas det går bättre nästa gång :-)
åh vilka söta bilder! hoppas det känns bättre nästa gång :) Sv: Tack så mycket :D
photobylove.se
Madeleine,
Förstår din frustration :) men visst är han fin Texas :) Madeleine
vitsvartochlime.blogg.se/
Flingans
,
Låter spännande, synd att du inte lämnade din bloggadress!