Träning med Texas

Under min semester som har varit så har jag tränat mer intensivt med Texas. Varje promenad så har vi kört lite grundläggande lydnad. Stanna, sitt, ligg, stå och fotgående. Han vet vad alla kommandon betyder men dom ska sitta som berget. Det där "jag ska bara" ska inte finnas. Om jag säger stanna så kan han ändå gå 3-4 steg till, eller säger jag hit så kan han springa ett varv extra, säger jag att han ska sitta så kan han nosa lite runt sig innan han sätter sig. Det är inte okej. Kommandot ska sägas EN gång, inte två, inte tre och definitivt inte sjuttioelva gånger. EN gång och det ska göras på sekunden, det ska inte vara några tveksamheter. Så det vi gör nu är att tar han inte kommandot direkt så tillrättavisar vi honom på en gång, man ska inte tjata. För tillåter man honom att komma när man kallar in för tredje gången så förstår han att det är okej. Att jag snällt står och väntar tills han har tid att komma. Och då kanske han inte ens kommer på tredje gången sen utan man får tjata flera gånger. Förstår ni? Så det gäller att nöta, nöta och nöta. Och belöna så fort han gör rätt. Inte heller träna för långa stunder så att han tröttnar.
Hur snygg är han inte? :D ?
  • Texas

Gillar

Kommentarer

Madeleine,
anna,
Oja de var svingott ;) Köttet hade sambon malt timjan och lite socker på, sen gjorde en sky med lite av morbergs röda vin - så jävla gott de var åhh :P och så gräddsås till :D Hur mår du då?
blondina.se
Anita,
Han är ju bara såå himla fin :D
siliiins.blogg.se
Men åh vilken sötnos och tack så jättemycket snälla du! :D Kram!
kohlers.se
Amanda,
Oj, vad duktigt du är! Tycker du har helt rätt inställning!!
www.amandassofi.wordpress.com
jonna,
Det var det också :) Åh, han är ju superfin!
jonnaalm.blogg.se
my,
Vad roligt att du tränar och vill ha pli på honom! Är själv en sådan som inte skulle acceptera vissa saker om jag själv hade en hund. Är svårare med andras hundar.. Han är verkligen superfin :D
monkiapa.blogg.se/
Veiken,
Bilden är ljuvlig! Lite mer träning och alla pusselbitar kommer att falla på plats! :)
www.veiken.se/
Emma Persson,
han var ju supersöt :)
emmaapersson.wordpress.com/