Tårtan - receptet

Jag fick önskemål om att dela med mig av receptet till tårtan och här kommer det! :)

Tårtbottnar:

Tårtbottnarna gjorde jag enligt ett mycket enkelt recept, "lika delar". Man tar tre lika stora glas och knäcker så många ägg man behöver i det ena glaset, i mitt fall blev det 5 ägg till en form på 24 cm och till 3 bottnar. Sedan tar man strösocker i det andra glaset och häller upp så att det blir lika mycket som det är ägg i det första glaset. I det tredje glaset blandar man hälften mjöl och hälften kakao så att det blir samma mängd som ägg och socker, man tillsätter även 1,5 tsk bakpulver.

Sedan ska bottnarna gräddas. Man kan antingen grädda allt direkt och dela botten i tre delar sedan men jag delade upp smeten i tre och gräddade varje botten för sig för att slippa krånglet med att dela sedan..

De ska gräddas i 175° och jag gräddade dom i ca 15 minuter när jag gjorde var för sig.

Mjölkchokladfluff/vitchokladfluff:

Utanpå tårtan hade jag mjölkchokladfluff och inuti hade jag ett lager av vitchokladfluff. Dessa görs av samma recept och ska göras dagen innan man gör tårtan eftersom "smeten" måste stå i kylen under natten.

Man behöver: 180 g valfri choklad 3 dl grädde

- Värm upp grädden på låg värme i kastrull, grädden får absolut inte koka. - Hacka chokladen grovt och lägg ner i grädden. Rör om tills chokladen har smält. - Häll ner i skål och låt stå i kylen under natten. - Vispa sedan som vanlig grädde till önskad hårdhet.

Hallonmousse:

Denna går också bra att göra dagen innan om man vill, dock inget måste.

Man behöver: 5 dl grädde 400 g hallon (frysta eller färska) 200 g florsocker 7 st gelatinblad

- Vispa grädden medelhårt. - Mixa hallonen - Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter - Tillsätt florsockret till de mixade hallonen och rör tills det är klumpfritt - Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med lite av hallonsmeten på svag värme i kastrull - Rör ner ca hälften av hallonsmeten och rör tills den är klumpfri innan du häller i resten - Vänd sedan ner grädden i kastrullen och rör om - Låt stå i kylen ca 2-3 timmar så att den stelnar

 

Gillar

Kommentarer

EMMA,
gud vad gott!! Ska absolut testa detta. Är det eget recept? :D
emmach.blogg.se
Alice,
Såå gott det ser ut! :D
skimmelfuxenalice.horseworld.se