Header

Det är april och våren är här på riktigt. Om bara ett par månader är försommaren här på riktigt och det är dags för årets studenter att sparkas ut till vuxenlivet. Jag minns min student som om det vore igår, trots att det nu är 7 år sen (hjälp!), studentveckorna innan och tiden efter. Fest och glada dagar. Skratt, gråt, sammanhållning och bråk. En hel vecka med fest och förberedelser inför den stora dagen. Det var brännbollsturné, barrundor på stadens alla barer (livet i en småstad hehe..) och träffar för att pimpa studentflaket. Man var på jakt efter den perfekta klänningen, de perfekta skorna och accessoarerna som jag sedan slutligen fann.

Jag minns speciellt en kväll på studenten, jag hade haft en kille efter mig ett par månader (skolans snyggaste kille egentligen som dessutom både kunde spela gitarr och sjunga och alla tjejer ville ha honom, utom jag.), han var så klart efter mig denna kväll också och vi umgicks en del pga liten skola och alla hängde med alla. Han försökte göra flera närmanden som jag avvisade. Jag hade precis kommit ut ur ett 1,5 år långt förhållande och ville bara festa och umgås med vänner och ha kul. Killar var det sista jag tänkte på just då. Så när låten "Break your heart" med Taio Cruz började dåna ur högtalarna på stället vi var på kunde jag inte låta bli. Jag ställde mig på bordet och sjöng den direkt till honom. HAHA.


Men efter en veckas festligheter är det så dags att sparkas ur skolan. Man håller kvar lite extra. Insuper skolans miljö en sista gång. Man skrattar, har roligt och skämtar med lärare och rektor. Samtidigt som känslan är - det här kommer aldrig komma tillbaka. Nu avslutar vi ett kapitel i vårt liv och det kommer aldrig att komma tillbaka igen. Man står klassvis på tur, väntar på att klassens namn ska ropas upp, vår låt som vi valt ska spelas och vi kan rusa ut på trappan. En trappa där varje klass får ett par minuters tid i rampljuset, nedanför står hundratals vänner, familjemedlemmar och släktingar. Pirret över att möta sina käraste, kommer jag få något kring halsen? Vilka kommer vara på plats? Och.. VAD HAR DOM VALT FÖR BILD PÅ STUDENSKYLTEN?! Den absolut största frågan.

En studentskylt är ju så himla viktig i studentfirandet. En skylt som ska synas, som ska visa vart just din familj står i havet av folk. En skylt som sedan kan sparas och vara ett lika fint studentminne som studentmössan. Man hör föräldrar som har småbarn nu ta bilder och säga "det där kommer vara din studentbild", det är laddat och det gäller att hitta den perfekta bilden utifrån varje student. Bilden ska spegla studenten och få studenten att må bra och skratta. Den ska inte väcka ångest och jobbiga känslor och den gränsen är såklart olika från person till person.

BGA Fotocenter kan man välja flera olika teman på sin skylt - allt för att få den mer personlig. Du kan dessutom välja att få den hemskickad eller hämta ut den på ditt lokala BGA Fotocenter. Det börjar bli dags snart att leta fram den perfekta bilden och skapa årets studentskylt! :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments