Smartphone och djur?

Det har varit en del diskussioner kring föräldrar som sitter med sina smartphones, datorer eller surfplattor när barnen är hemma eller till och med ibland när dom leker tillsammans så låter föräldrarna telefonerna komma emellan. Barn som känner sig osedda och oviktiga för att föräldrarna alltid är upptagen med något annat och aldrig är helt närvarande. Och vet ni? Många hundägare upplever att hundarna känner samma sak. Att hundarna blir lite ledsna och nedstämda när matte eller husse håller på med telefonen eller hundar som desperat försöker fånga mattes/husses uppmärksamhet. Jag förstår det helt och hållet. Jag är alltid noga med att ge mina djur fullständig uppmärksamhet, inte hela tiden men de ska känna att jag ser dom och att dom får sin stund varje dag där dom har mig för sig själv. Så därför sitter jag aldrig en längre stund med telefonen samtidigt som jag myser med mina hundar och jag pratar heller inte i telefonen när jag borstar Flingan till exempel. Då vill jag vara helt närvarande och inte låta något annat störa. Tänk vad kort stund man är i stallet ändå och där står hästen och har väntat på att du ska komma hela dagen och när du väl kommer så har du i alla fall inte tid? Inte så schyst. Hundarna däremot måste kunna lära sig att allt inte handlar om dom hela tiden MEN när jag väl är med dom, då är jag det fullt ut. Nu säger jag inte att man inte får eller ska hålla på med sin telefon eller någon annan teknisk pryl alls, men man kanske ska se över sitt användande och eventuellt begränsa det vid vissa tillfällen. Sen är det ju självklart att man ibland kanske får något samtal och måste svara eller att man måste skicka iväg ett sms som inte kan vänta osv.

Gillar

Kommentarer

Emelie Andersson,
Sv: Naw tack fina du :D
emeliiiiieandersson.blogg.se
Amanda,
hej!!! har bytt blogg, så kommer lägga upp bilder på spegeln där o så
metrobloggen.se/amandacl/
Matilda Sundin,
Håller med, tror också djuren känner sig nedstämda om vi inte ger dom tillräckligt med uppmärksamhet utan bara sitter och håller på med datorerna/mobilerna.
femtonplus.blogg.se
fashion,
Vilken sööt hund!! :D
nattstad.se/fashioninspiration
Sessie?????????,
Bra inlägg det där. Jag fattar inte varför personerna låter sig bli så beroende av mobilerna att de inte ens kan släppa dem för en stund.
sessie.se
LORISSA LOVEBOMB,
Helt rätt, man kan pilla med mobilen eller internet på egentid och raster från arbetet, men inte när man ska ha fokus på annat!
lorissalovebomb.se
Elin,
Sv: Tack så mycket! :) Håller helt med dig!
www.baraaeelin.blogg.se
MartinaOlsson,
Boel,
Bra inlägg :D Så sant!
bowelz.blogg.se
Josefine,
Jag håller med fullständigt, man märker på katterna också att de blir lite ledsen om man läser eller grejar med mobilen om de vill kela. Men att folk gör så mot sina barn är hemskt, och när barnen blir stora så kommer de undra vart tiden tog vägen? jo, in i din smartphone..=/
josefinewith.blogg.se