Slappna av i knäna!

Allt för ofta ser man ryttare som kniper sig fast med knäna. Detta är ett fenomen som mest finns hos hoppryttare där man ibland kan se att hela balansen sitter i knäna istället för i stigbyglarna. Vissa ryttare syns det väldigt tydligt på och dom står nästan på tå i stigbygeln medan andra gör det mindre tydligt. Vad som är känt sedan tidigare är att så fort ryttaren klämmer sig fast med knäna så spänner hästen bogen och man hämmar bogens rörelsefrihet. Därför måste vi som ryttare lära oss att hålla balansen själv i stigbyglarna. Och det är även bra om man gör egna balansövningar hemma eller på gym för att öva upp sin balans utan att skada hästen. Om man kniper med knäna får man dessutom en mer ostabil underskänkel och det syns också väldigt tydligt på vissa hoppryttare där underskänkeln flyger långt bak i språnget. Ett otroligt bra tips är att du under en period tänka att tårna ska peka utåt och hälen nedåt, då får man den känslan man vill ha i knäna och sedan är det bara att försöka bibehålla den när du sakta men säkert tar tårna till rätt riktning. Tänk såhär:

Gillar

Kommentarer

Olivia Gustavsson,
sv. haha ja men eller hur, lite kul ;)
oliiviiagustavsson.se
Violastudios.se,
Är ingen van ryttare, men tror jag förstår vad du menar. Är en sådan där tjej "Har mina vänner hästar så rider jag lite då & då" men har väl varit ganska lättlärd även om de ibland går 2 år mellan gångerna. Vet med mig själv att knäna levde sitt egna lilla liv i början, men nu försöker jag bara slappna av i hela kroppen för att de ska bli så bra & bekvämt för oss båda som möjligt. :) Mysig blogg du har! Kram
violastudios.se
Sandra,
Snälla hjälp om du har tid!!:) http://apps.facebook.com/1427165050856448/?app_data=24524
nattstad.se/sandraviktorsson
sv; ja bussarna suger verkligen.. och på lördagar går det sämst med bussar, sista bussen mot piteå (som passerar ersnäs) går typ 15:30. Typ V-A?.... Ah, sucks.
neapocalypse.blogg.se
Vera,
Vad bra skrivet! Min tränare är otroligt noga med det, just för att man faktiskt låser hästen! Kram
vera.weride.se
SV: Så sant att man inte kommer hitta någon lika bra… Ja, vi får hoppas att man har många år kvar tillsammans. :)
stockholmsjenna.se/
Anita,
Så sant ! kram
siliiins.blogg.se
Bunny,
När jag var liten fick jag lära mig (bland annat från hästtidningar) att man kunde få en superstadig sits genom att en stund varje dag knipa fast en bok mellan knäna och sen hålla fast den där, för att lära sig knipa åt med knäna och därmed kunna hålla sig kvar i sadeln. Så fel, haha! Nu svarar jag jättesent (jag har inte hunnit svara på mina kommentarer på två veckor...) men vad kul att du såg min kommentar hos Vera! Jag menar verkligen varje ord, jag tycker att det du gör för dina hästar är helt grymt. Keep going! Kram!
bunnys.blogg.se