Skrittjobb

Gick ner på ridbanan en sväng idag för att göra lite skrittjobb med Flingan. Det var plusgrader när jag åkte till stallet och alltså byggs snöstyltorna direkt under hovarna.. Flingan var riktigt mjuk och fin även fast vi bara arbetade i skritt. Gjorde denna övning som jag har ritat upp nedan. Vi gjorde halt på kortsidorna, på långsidorna gick vi några steg skänkelvikning, lade en volt och sedan skänkelvikning tillbaka till spåret. Han skötte sig verkligen super! ? I ungefär 25 minuter hann vi rida innan jag hörde en hund som började skälla, det typiska jaktskallet som är sådär ljust så hunden nästan låter som en fågel. Jag hörde skallet några minuter sen kom tre rådjur springandes alldeles intill ridbanan, jakthunden efter och några meter efter springer även jägaren med sitt gevär i högsta hugg.. Dom sprang i skogsdungen kanske 3-4 meter in från ridbanan så då kände jag att det var dags att gå därifrån. Man får väl inte ens jaga mitt i en by?! Kändes väldigt obehagligt och riskfullt att han sprang med gevär där när det var många som var ute och red eller promenerade med sina hästar..

Gillar

Kommentarer

Lollee,
Skritt arbete är sjukt viktigt också, kan man inte kontrollera hästen i skritt så går det inte i de andra gångarterna heller :)
nouw.com/galenilivet
Elin,
Vilket härligt pass!!
www.baraaeelin.blogg.se
Jenny Karlsson,
sv: tack så mycket :D
www.nouw.com/jennykarlsson
sv; åh vad kuuul! Jag har skrivningen den 19:e och uppkörning den 23:e så jag hinner andas lite emellanåt, haha :) <3 Vad kul att det gick så bra ändå! Blev han nå nervös när hunden och rådjuren kom då? <3
neapocalypse.se
jonna,
Ja verkligen. Förra året var vi allihopa så det va skönt en lugn jul detta året :)
jonnaalm.blogg.se
Vilken bra dag och roligt att rida :D
aannab.webblogg.se
Moa,
oj.. nej så som han gjorde tror jag absolut inte man får göra! :/
photomp.blogg.se
En del jägare tänker inte riktigt klart... :/
www.henrikolsson.eu
Kashaya,
Jobbigt med klibbsnö så det blir snöstyltor..
www.kashayas.se
Michelle,
Oj, låter läskigt att han jagar så nära där det finns människor! :/
mischakaro.blogspot.se/