Skrittarbete

Idag stod det skritt på schemat och det på ställen där det inte är 50cm snö.. Flingans snöpulsar-muskler skulle få vila idag ;) Så istället skrittade vi på vägen mot grannbyn vilket är en väg som vi inte tidigare har ridit på. Vi skrittade i alla fall en runda på 6 km, så det blev en rejäl sträcka ändå och det var ingen skritt på långtygel och sitta och åka häst, här skulle arbetas. I början gjorde jag mycket halter och halvhalter för att kontrollera så bromsen fungerade som den skulle. Sedan övergick vi till att rida öppna och sluta längs vägkanten på båda sidor för att göra lite lösgörande och även skänkelvikning fram och tillbaka över vägen. På hemvägen var det fokus på rakriktning. Då höll vi oss i mitten på vägen och målet var att Flingan skulle vara rak genom hela halsen och ryggen. Flingan böjer sig gärna som en ostkrok åt vänster så var hela tiden tvungen på att tänka på att ha en stark vänsterskänkel och en stadig högertygel. Och det var inte det enda jag var tvungen att tänka på.. Bak med axlarna, luta dig inte framåt, ner i sadeln ordentligt, tummen uppåt, upp med handen.. Haha det ska inte vara lätt! ;) Men det är små detaljer som ändå påverkar ridningen avsevärt och det är toppen att kunna arbeta med dessa detaljer under skrittarbete när man faktiskt har hinner med att tänka på hur man sitter! :)
 

Likes

Comments

amanda,
så fin bild! :D
liindstrand.blogg.se
Josefine,
Härligt med en lång runda!
wellwhynot.blogg.se
Boel,
Mysigt och bra jobbat! :) Sv: Detsamma <3
boelish.blogg.se
sv: ja, otroligt frustrerande! Men det känns som att irritationen har lagt sig lite de senaste dagarna så jag hoppas det fortsätter så haha :)
sofiavaha.blogspot.se
sv: javisst är dom :D
nouw.com/adelina
Ryttarlivet.com,
Vilket bra pass! Skönt att höra att det inte bara är jag som tragglar med sånt här ;)
www.ryttarlivet.com
Flingans
,
Du är absolut inte ensam om att traggla med sådana saker! Tror nog att de allra flesta nöter på detta faktiskt, väldigt få som har en helt perfekt sits ;)