Ryktning vs. borstning

Jag har alltid förut borstat mina hästar och enbart ibland ryktat dom. Men för ca 3-4 veckor sedan så ändrade jag helt och hållet min borstningsrutin och numera är ryktning nr ett. Fördelar jag märker är att dammet försvinner lättare, man får en djupare och grundligare rengöring och pälsen blir superglansig och mycket finare. Andra fördelar är ju att det är mer massage och blodcirkulationen stimuleras mer vid ryktning än vid borstning.
Istället för att borsta med en rotborste/rotviska innan ryktningen så går jag med en massage borste över hela kroppen som stimulerar musklerna och löser upp lera ifall hästen har rullat sig.
Därefter så tar jag en mellanhård ryktborste och ryktar. Detta gör jag varje dag, även de dagar som Flingan vilar.
Alla dessa produkter hittar ni hos
  Hur borstar ni er häst/ponny? :)

Gillar

Kommentarer

Johanna,
Jag brukar bara jag hinner rykta ordentligt. Endera före eller efter ridning. Tycker det är så kul när man ser hur fina dom blir! Men det är ju inte alltid man har tid för det heller... :( Jag brukade också förut borsta först med rotborsten, men nu så föredrar jag att ta med massageborsten, gummiskrapan: vad man nu kallar det och sen rykta ordentligt med ryktborsten. :D Kul att få läsa om hur andra ryktar och få lite tips och så! :)
horsesinmind.blogg.se
Josephine Einarsson,
Svar: Åh tack! Du är så snäll :)
photomemorys.blogg.se
Celine,
ah dom är super härliga!
celinel.blogg.se
Emelie,
Borstar först av med vanlig borste, använder magic brush eller piggborste ifall de typ fäller eller är skitiga. Sen ryktar jag, ovanligt ifall jag skulle ställa mig och rykta "min" häst, brukart vid ryggen typ. Men på skolan måste man rykta tills man inte har känsel i armen typ hahah Oj, trodde inte du var så gammal! Fast sen insåg jag det när jag skrev med dig ;) Tack! :D jag är 16, fyllde i januari.
lindblad.blogg.se
friskey
,
Ja precis, det tar ju lite längre tid att rykta och gå med massageborste och jag förstår att alla kanske inte hinner varje dag. Men som du sa, det är kul när man ser hur mycket finare dom blir och framförallt hur mycket skönare dom tycker att det är! :D