Persan

Okej, några av er har undrat vem Persan är som jag rider ibland och jag har inte varit riktigt tydlig med vem han är helt enkelt. Jag har inte heller velat lägga ut en presentation om honom här på bloggen förrän jag hade lärt känna honom lite mer. :)Men Persan som han kallas (han har något superkrångligt namn som jag inte kan stava till eller ens kommer ihåg vad det är..) är 14 år och är en irländsk fullblodsvalack, ca 165 cm hög. Persan är min stallägares häst som hon köpte i början av det här året. Jag började rida honom för att hennes tid inte räckte till helt enkelt och jag är riktigt glad och tacksam över att jag får rida honom. Hos tidigare ägare så har han tävlat hoppning upp till 1.30 m men det är inget han kommer fortsätta med här då nuvarande ägare inte har dom ambitionerna. Som sagt så är jag väldigt glad och tacksam över att jag får rida Persan 2 dagar i veckan då det är nyttigt att rida flera olika hästar. Och jag som alltid har ridit unghästar och krutpaket tycker att det är himla skönt med en lugnare kontrast. Det är ju dessutom hur bra som helst för mig att kunna rida en äldre "läromästare" samtidigt som jag håller på att utbilda Flingan, på så sätt får jag känna hur det ska kännas, jag får utvecklas och lära mig mer som ryttare, med Flingan är ju jag begränsad till där han är i utbildningen. När jag rider Persan så är jag tryggare än tryggast. Jag litar på honom fullt ut och jag tror faktiskt aldrig att jag har suttit på en häst som jag har litat så mycket på. Flingan litar jag ju också på men på ett annat sätt. När jag rider Flingan måste jag hela tiden vara vaken och se vad som händer runtom för han kan flyga i luften för vad som om han känner för det. Medan jag kan sitta och blunda, släppa tyglarna och stigbyglarna och bara njuta när jag rider Persan. SÅ SKÖNT :) I framtiden så hoppas jag att jag eventuellt får ta med Persan på träningar och tävlingar för att jag ska utbildas som ryttare och få rida någon häst som kan så jag bara kan koncentrera mig på mig själv. När jag rider Flingan så läggs ju största fokus på Flingans utbildning.
Haha sista bilden är verkligen SÅ Persan. Hans tunga är överallt! När han har druckit så har han kvar tungan ute hur länge som helst, när man står och borstar så hänger tungan ut och när man rider så är den där igen.. Alltid när han är avslappnad så kommer tungan fram! :)  
  • Persan

Gillar

Kommentarer

Sätilaryttaren,
sv; ja men precis, se hur länge bilen kan gå på luft ;) haha
satilaryttaren.se
Ellen,
sv: Ja, det är verkligen konstigt att bryta det enda mönstret man vet om och skapa nya rutiner, men samtidigt spännande och ganska skönt :)
ellengrantz.blogg.se
Emla,
Vilken söting :) Håller tummarna för dej att du sa få träna o tävla han sen :) SKulle va kul att följa er på den resan med :)
emla000.123minsida.se
Anita,
Roligt för dig!! :-)
siliiins.blogg.se
Hanna,
sv; tack så mycket :)
www.olssonsdotter.blogg.se
Ryttarlivet.com,
Bra inlägg, kul att få veta lite mer! Och tungan! Så söt :)
Www.ryttarlivet.com