"ormen"

Fick en fråga igår vad "ormen" innebar så tänkte förklara det i ett inlägg eftersom det kanske är fler som inte vet. :) Ormen är alltså en ridövning som jag rider för mjukgörande och den använder jag mig utav både ute i skogen och på ridbanan. Den går ut på att man rider i olika skarpa vågor över vägen ute i skogen eller längs långsidorna/medellinjen på ridbanan, detta gör att man hela tiden rör på hästens nacke och hals och får den mjuk och följsam. Ett tips är att börja med så oskarpa vågor man kan där man bara rör lite grann på hästens nacke och hals och sedan gör övningen svårare och svårare. Det är alltså inte serpentiner utan man går bara en kort bit åt varje håll och själva böjen är inte lika skarp och lång som i serpentiner. :)
Man väljer själv hur skarpa vågor man vill rida i och det är det som är så bra med denna övning att man kan variera den så mycket! :D    
  • Tips

Gillar

Kommentarer

Ryttarlivet.com,
Tack för förklaringen! Verkar som en bra övning som jag ska testa med Leon! Brukar rida serpentiner men har inte testat "ormen" :)
Www.ryttarlivet.com
Flingans
,
Tack så mycket! Och kul att den inspirerar dig! :D