Öppna och sluta

Två övningar som är ständigt återkommande för Flingan är öppna och sluta. Det är två övningar som är väldigt stärkande men samtidigt mjukgörande. Denna övning gör också att hästarna får träna upp koordinationen, som framförallt unghästar kan ha problem med, eftersom varje ben måste jobba för sig på ett annat sätt. Dock blir det inte helt ovanligt att man istället för öppna rider skänkelvikning längs långsidan och tror att det är en öppna. Det är inte samma sak. Ett bra sätt för att lära sig vad öppna och sluta är, är att tänka hur du rider en volt. För rent teoretiskt så rider du en öppna när du öppnar volten och en sluta när du slutar volten. Ganska logiskt, eller hur? Så det jag brukar göra är att göra en övning längs långsidan där man från början av långsidan tänker att du ska rida in på en volt, så behåller du den känslan till du kommer till mitten av långsidan där du faktiskt går in i en volt. Sen behåller du känslan som är precis när framhovarna kommer på fyrkantsspåret och fortsätter rider med den känslan till långsidans slut, då rakställer man och börjar om på nästa långsida. :)
 
  • Tips

Gillar

Kommentarer

Nanna,
sv: tack det ska jag ^^ det låter ju riktigt braa :3
iwillbreathing.blogg.se
Meia,
Helt otroligt att du ligger topplistan på horseworld :D Har du några bra tips? :) - Ja jag hade tänkte det :D
meialindholm.blogg.se
linnea,
haha okej, ja det har varit dåligt väder bara :) haft en bra start på veckan?<3
colour.devote.se
Isabelle,
sv; Tack! :D Det är verkligen jätte roligt haha (;
isabelleengstrom.blogg.se/
Malin,
Sv: Ja det är en pomeranian :D
redgisella.blogg.se
Elin,
Sv: Tack så mycket! :) Hoppas du får en bra dag!!
www.baraaeelin.blogg.se
Jonna :D?,
SV: Ja :O min kompis råkade vifta in en kniv i handleden så jag fick sy. <3 haha ;D
godiisqueen.blogg.se
bbecka,
bra inlägg. sv: ja ellerhur, det var verkligen jätte mycket ljus men det är en stor kyrkogård också! :D
byrrebecka.blogg.se
Emma,
Heeej! Jag ville bara säga att jag älskar din blogg och att du är jätte fin! Det skulle betyda jättemycket om du ville kolla min blogg.
emmmarooos.blogg.se
Filippa Wallin,
sv: Riktigt roligt! Men vad roligt, det förstår jag! Själv flyttade jag hit från Göteborg, bara några dagar innan jag skulle fylla fem. Trivs otroligt bra! Kramar!
chippaz.blogg.se/