Nu är det på allvar

Nu är det på riktigt. Vilan är över och det är dags att sätta igång Flingan ordentligt med ridningen igen. Han har inte fått vila allt för länge egentligen och borde inte ha tappat så mycket varken i kondition eller muskler men jag väljer ändå att sätta igång honom lugnt. Jag vill inte dra på honom några onödiga skador på grund av för snabb igångsättning och vi har ingenting som vi måste sätta igång till. Så min plan är nu att igångsättningen kommer att vara resten av december, alltså i två veckor. Under den här tiden kommer vi första veckan rida helt kravlöst i skogen, de första dagarna helt i skritt (hur nu det kommer att gå) och sen lägga in lite trav och öka den sträckan långsamt. Andra veckan kommer vi börja galoppera och mot slutet av andra veckan kommer vi börja rida med lite mer krav och även lägga in lite enklare övningar. Han kommer även att lasttränas massor under dessa två veckor för tanken är att jag i januari ska lösa ridhuskort och då vore det ju bra om han kan åka transport själv tills dess. I januari drar alltså träningen igång på allvar igen och vi kommer börja jobba mot våra mål för 2014!
 

Gillar

Kommentarer

Amanda,
Ida,
Kul! Du verkar duktig! :) Fin häst! E h*n svårlastad? De e ju alltid bra att lastträna men bara undrar. ;D
Www.humlaaan.blogg.se
Frida,
Åh jag bara älskar din header! Superfin! Och en cool färg på ponnyn! :)
fridapluppjakobsson.blogg.se/
Vera,
Bra att ta det lugnt igång! Din häst e så söt Kram
Vera.weride.se
Carolina - Stall Assla,
sv/ Det låter som om du resonerat klokt! :)
asslatjejerna.se
Anja,
Sv. Ja, verkligen! Har saknat att sitta på hästryggen! :)
castarha.wordpress.com/
Vill du bli den bästa designbloggen?:D - http://rebeccahnilsson.blogg.se/2013/november/tavling-for-basta-designbloggen.html#comment
rebeccahnilsson.blogg.se
Anita,
Kul att komma igång :D
siliiins.blogg.se
Matilda,
Sv: Åh ja jag håller helt klart med :( när jag väl rider är reflexerna på men efteråt glömmer man helt enkelt bort det! Ja det har varit jätteskönt! En välbehövlig paus :) Du, har du haft en bra helg? Något spännande för veckan? Kramar?
matildasavelind.blogg.se
mikaela,
Riktigt fin. :)
hallontuttar.blogg.se