Morötter

I stallet Flingan stod i förut så delade alltid jag och stallägaren på en säck med morötter och vi turades alltid om att köpa dem, på så sätt så hann man använda upp nästan alla morötter innan de börja mögla. Men nu så har jag ingen att dela mina morötter med men jag köper ändå en stor säck, blir billigare så trots att man måste slänga.. MEN.. Nu är det så att jag har två hundar som är alldeles galna i morötter! Så varje gång jag kommer in från stallet så har jag en varsin morot med mig till dom. Ett bra alternativ till tuggben då det är ett bra tuggmotstånd samtidigt som dom får i sig en hel del bra saker! Bland annat A- och C-vitamin, kalcium, magnesium och fosfor..! Moroten ska tydligen vara bra för lever, njurar och magtarmkanalen. Det visste jag inte innan men nu ska hundarna garanterat få fortsätta dela morotssäck med Flingan! :)
 

Gillar

Kommentarer

MartinaOlsson,
sv: tack så jätte mycket fina du! <3
nouw.com/adelina
Jennisbeauty,
Vad sött att de tycker om morötter! :D
www.jennisbeauty.blogg.se
shazi,
morötter är så gott
shazi.blogg.se/
Divorce your horse,
Det måste jag prova att ge våra hundar :)
divorceyourhorse.se
Lina Nilsson
,
Våra brukar med få morötter ibland, dock inte ofta. De är otroligt glada för morötter! Dock ett tips, ge inte för mycket, det kan tydligen bli "farligt" då. "Vid överdosering kan det relativt höga glykosvärdet leda till diabetes"
Sandra,
Är det en sheltie?? Vi har försökt att få vår shetland att äta råa morötter men han är väl för bortskämd så han äter inte det.. Kokta kan han dock få i sig men det är väl för att han tar det han får nu när han går på bantning haha! .. För morötter är ju jätte bra för deras tänder :)
nouw.com/sandraviktorsson
Flingans
,
Tack för uppslysningen men jag tror inte att det är någon risk med den lilla mängden jag ger dom! :)