Min dag på horse show

Torsdagen på horse show hette action night och visst sjutton blev det fartfyllt allt. Jag och Saga kom till arenan ca kl 15.40 och ställde oss för att köa tillsammans med flera andra förväntansfulla hästmänniskor i kylan. Prick 16.00 slogs portarna upp och folket fullkomligt välde in, alla ville vara först. Vi letade oss direkt fram till mässan och precis innan man gick ner till mässan så hade HorseSpot sin monter och där satt ingen mindre än Linn Olsson. Eftersom att det var hon som mailade mig om att delta i HorseWorlds monter på söndag så gick jag fram och presenterade mig och pratade en stund med henne innan vi gick ner på mässan.
Som ni ser så tar mässan upp en stor del av arenan och det var fullproppat med folk. Det var kö för att komma in i vissa montrar och gångarna i montrarna var så sjukt trånga att folk inte ens kunde ta ut saker ur hyllorna typ. Det enda jag verkligen behövde var ett fleecetäcke. Jag hade innan kollat ut vilka butiker som säljer just det märket jag var ute efter och som har mellanstorlekarna så jag visste vilka montrar jag skulle besöka. Om jag hittade något täcke? Svar nej. Ingen av de butikerna hade så klart tagit med mellanstorlekarna utan bara de vanliga storlekarna. Så himla typiskt! Vad jag köpte istället? Ingenting. Haha! Så rolig var jag :) När klockan närmade sig 18 så gick vi för att köpa hamburgare för att hinna äta innan tävlingarna skulle börja och sedan köpte vi också lite snacks att äta på under tiden.
Första tävlingen var John Deere Ride & Drive där fälttävlanslaget skulle tävla mot hopplaget. Dom skulle först hoppa en liten bana för att sedan slänga sig av hästen och skynda sig in i traktorn för att köra en liten bana mellan konor. Här var det verkligen spänning och vissa trampade så hårt på gasen att traktorn höll på att välta i kurvorna.. Det blev först oavgjort så det blev en omhoppning och efter den så stod Team Show Jumping med Malin Baryard Johnsson i spetsen som vinnare!
Efter John Deere Ride & Drive så var det dags för final för Champion of the youngsters. En väldigt spännande final där läktaren var helt knäpp tyst under varje ritt för att efter mållinjen fullkomligt explodera. Häftigt! Det var Caroline Persson med hästen Jive som tog hem segern!
Sista tävlingen var inomhus fälttävlan. För första gången någonsin i Sverige byggdes en internationell fälttävlansbana på en inomhusarena. Det var två tävlingar i en kan man säga dels en lagbedömning men också en individuell bedömning där vinnaren vann en sproilans ny John Deere traktor! Under denna tävling var det full fart rakt igenom. Orädda hästar och orädda ryttare. Full fart från första galoppsprånget till det sista. Medan ryttaren gasade och hästen hoppade så tjoade publiken och klappade händerna i takt till den pampiga musiken. Det var dessutom en helt sjuk linje dom hade, 3 hinder som stod tätt inpå varandra och alla skulle hoppas snett varav det sista hindret var sjukt smalt. Det var några som vägrade ut sig på det sista hindret, några klarade det på andra eller tredje försöket. Och den känslan när någon ryttare kom på trejde och sista försöket på det hindret och klarade det. Arena taket lyftes, publiken exploderade och ryttaren red ännu snabbare, ännu tuffare. Känslan. Niklas Lindbäck med Mister Pooh tog hem den individuella segern och fick göra sitt ärevarv i sin helt nya John Deere traktor till ljudet av applåder från den stora publiken på 9100 personer. Magiskt.
  När sista tävlingen var över så öppnade dom upp arenan och hela publiken stormade ner på banan. Man fick se och känna på de stora terränghindren och känna på underlaget. Det öppnades en bar längs hela långsidan på banan, discolamporna startade och DJ:n började poppa musik. Partyt var igång!
Jag är otroligt nöjd med min dag på SIHS, den var fartfylld och alldeles lagom och vi var så himla trötta när det var dags att sätta sig i bilen för att köra hemåt! :)        

Gillar

Kommentarer

Anna Larsson,
åh tackar, några planer för helgen?
annamarialarssson.blogg.se
Men åh vad roligt! Ser sjukt kul ut och väldigt intressant! Har varit på en hästtävling förra sommaren. Det var någon tävling här i stan (typ) och min bror jobbar åt en familj och den tjejen är väldigt tävlingsinriktad och hon var med. Det var riktigt kul att se! Sjukt kul att fota också! Idag tränar hon i Tyskland med en av världens bästa tränare och tävlar i så många länder. Hon har vunnit många tävlingar och är en av de bästa i världen. (vad jag har hört). Hon heter Linn Widmark. Sjukt begåvad är hon och hennes hästar är underbara!
babustylee.webblogg.se
sussi,
låter super kul :)
siouxzie.vimeddjur.se
Mina,
Gud vad kul!!
miiinaaa.blogg.se
Emmy,
Hoppas att du har haft det riktigt bra! Tack för en superbra blogg :)
www.emmylaursen.forme.se
Peter
,
Verkar som ni hade en toppen dag :-)
ronja,
Vad kul med horse show :D sv: Ja verkligen! Tror det är en äkta Michael Kors faktiskt :o
sofft.blogg.se
Helena,
åh vad roligt med horse show! :)
nattstad.se/ziffan
emmielindholm,
åhh jag ville också vara där!!?
emmielindholm.horseworld.se
jolinelindberg
,
Gud vad kul med horse show. Men vad använder du för app/program för bilden du har längst upp i inlägget precis i början innan texten kommer? Kram