Med eller utan?

Det jag har lagt märke till nu när det är sommar är att det är många hästar som går med täcke fast det är 20 plusgrader ute. Och nu menar jag inte flug/exemtäcke utan regntäcke. Fryser verkligen hästarna när det är 20 plusgrader ute och det kommer en liten regnskur? Är det inte bara svalkande skönt? Jag skulle aldrig sätta på min häst täcke när det är så varmt ute men alla gör ju olika. Om man skyller på att man vill ha en torr häst när man ska rida så tycker jag det är en dålig bortförklaring, ta in hästen, på med svettäcke eller fleecetäcke, mocka och gör din sysslor och din häst är torr tills du är klar i alla fall. Så vad föredrar ni och varför, med eller utan täcke på sommaren?

Gillar

Kommentarer

moahsvantemark
,
Jag tror att de flesta har täcke på sin häst när det är varmt pga att när hästen rullar sig så blir den smutsig. Jag skulle aldrig göra så, när det är varmt får min ponny gå utan täcke även ifall det är lerigt i hagen. Man får helt enkelt åka upp tidigare och borsta av hästen ifall man har någon träning att passa, simple as that! :) Btw, Allt bra idag? :) Kram
Jenny,
Ja tycker utan. Dock så kan det ju beropå från häst till häst. Men jag tror att de flesta hästar skulle klara sig utan nu på sommaren!
Mylittleponi.blogg.se
Evelina,
Jag har endast flugtäcke på min häst, för att han är lite känslig :) Men annars är det utan som gäller! Kram Evelina
evelinajohansson.horseworld.se/
Hanna och Vanessa,
Utan, helt klart! :)
charmis