Lindor och bandage

Ni som troget följer min blogg vet att jag och Flingan ofta är ute och galopperar långa sträckor i skogen. När jag vet att Flingan ska gå hårt och hans ben ska utsättas för hög belastning en längre sträcka så är jag väldigt noga med att linda hans ben innan jag ger mig iväg ut. I vanliga fall när jag rider ute i skogen eller på banan så använder jag benskydd men just när jag ska galopp-träna så är det lindor som gäller. Det ger både bra stöd och skyddar mot slag och sparkar utifrån. Det är dock väldigt viktigt att man lär sig att linda rätt så det inte händer allvarliga olyckor. Man ska linda åt rätt håll, lagom hårt, med rätt linda och på rätt sätt. Det är mycket att hålla koll på och allt beror på vilket syfte du lindar hästens ben. Är det som stallbandage, transportbandage eller stödbandage vid ridning? Då är det olika tekniker som gäller och olika typer av bandage. Vissa bandage måste man ha bandageunderlägg under för att det inte ska göra skada istället för nytta men många ridbandage är nu "kombi-bandage" med en del i fleece och en elastisk del.
 
Övning ger färdighet och dom första gångerna man lindar brukar inte bli särskilt bra. Därför är det viktigt att du tränar på detta så du vet hur man gör när det väl ska användas. Ta hjälp av någon duktig i ditt stall!
Dessa lindor och bandage är alla ifrån myone.se där har dom väldigt bra utbud av lindor, snygga, billiga och det finns matchande täcken eller schabrak! :)  
  • Tips

Gillar

Kommentarer

sanna,
Ja det är ju en hel del att hålla koll på när man lindar, men det blir snyggt ;)
stallsackum.blogg.se
Elin,
Det blir snyggt när man har lindat klart :)
www.baraaeelin.blogg.se
Anita,
Åh vilka snygga saker :D Dock knepigt att hitta fungerande lindor när man har en shettis.. Brukar endast kunna hitta rätt storkek på horze faktiskt! Sv; Det är ett barmvaktsjobb jag fått via en barnvaktsbyrå! :)
siliiins.blogg.se
friskey
,
Ja riktigt snyggt och stilrent! :)