Kontaktövningar

I takt med att Texas blir äldre så blir han också modigare och han tycker att han klarar sig galant utan husse och matte emellanåt. När han var yngre så hade vi inte några problem med kontakten, han hade alltid koll på vart vi befann oss och han visste att det var roligt att vara med oss och sprang därför aldrig speciellt långt ifrån oss. Men nu har han som sagt blivit äldre och modigare (och en smula trotsig..) vilket gör att han gärna hittar på egna äventyr. Som när vi är ute och går, på kvällen får han alltid springa lös för att göra av med lite extra energi så han sover hela natten. Detta har aldrig varit några problem tidigare eftersom han var fruktansvärt mörkrädd när han var mindre men nu så springer han gärna iväg en bit ifrån oss. Aldrig så att han tappar bort oss men ändå så att det kan kännas som ett otryggt avstånd när det är mörkt. Han har också börjat att ignorera oss när vi ropar, inte varje gång men ibland. Eftersom att det har fungerat så bra hittills så har vi inte tidigare lagt ner någon tid på att träna just kontakt med hjälp av kontaktövningar. Vi har nöjt oss med den kontaktträning vi har fått i och med promenaderna. Men nu ska det bli ändring på det. Från och med nu så ska vi aktivt börja träna olika kontaktövningar för att stärka vårt band och få Texas att tycka att det är roligt att vara nära oss igen. Detta kommer vi förhoppningsvis ha nytta av sedan på framtida utställningar .. ;)
  • Texas

Gillar

Kommentarer

emelie andersson,
så fin bild :) sv: ja visst är det :)
emeliiiiieandersson.blogg.se
Sara,
Vad fin bild och fin hund. :)
nattstad.se/wernerssons
sussi,
kontaktövningar är himla bra hur gammal är han nu??? ja ryggmuskler måste verkligen byggas upp sakta så de inte blir överansträngda igen. Tömkör du ngt? Är ju ett jätte bra komplement då hästen får gå utan ryttarens tyngd, bra sätt å stärka rygg =)
siouxzie.vimeddjur.se
Elin,
Vad är Texas för ras? Han är så söt :)
www.baraaeelin.blogg.se
maja,
Helen,
Vart köpte ni Texas? Så sugen på en egen liten godbit :)
heleeens.bubbleroom.se
Viktoria Eriksson,
fin bild! :)
vickons.blogg.se
MADDISENJ.SE,
Hehe ja nu går tiden faktiskt rätt fort :)
maddisenj.se
Emmy,
Det låter ju braa :)
eeemmylam.blogg.se
Ryttarlivet.com,
Det är så kul att läsa om Texas för jag påminns om hur det var när Sintra var liten. Hon hade också en sådan där period då hon började trotsa, testa gränser. Trots att de är helt olika raser så känner jag verkligen igen mig! Det är bara att kämpa på, vara konsekvent och tydlig med vad som är rätt (belöning i form av glad matte/husse, kanske en leksak och/eller godis) och fel (säg till på skarpen, visa viss dominans, det är viktigt att han förstår vem som bestämmer). Lycka till!
www.ryttarlivet.com