Idag är han billig..

Alla har vi mindre bra ridpass ibland och idag hade jag och Flingan vårt.. Bestämde mig för att rida på ridbanan tillslut och när vi kom dit så var det ett annat ekipage där också. Bra träning tänkte jag då han inte alls är van att dela ridbanan med någon. Så länge det andra ekipaget var där så var en segare än segast och lyssnade inte alls på skänkeln. Gick bara och kikade på vad dom andra hade för sig för något.. När dom väl gick så blev han otroligt stressad istället och bara sprang och lyssnade inte på bromsen istället.. Så kan det vara och det är okej att ha mindre bra pass och bli arg och irriterad, under förutsättning att det inte går ut över hästen. Jag drog då fram 4 bommar på ena långsidan, två travbommar, mellanrum och sen två galoppbommar. Så antingen kom jag in i trav, travade över de två första bommarna, fattade galopp mellan och galopperade över de andra två. Innan svängen så var det halt som gällde. Varierade och kom från bägge håll och på så sätt tränade vi både skänkel och broms. Till slut gick det bra men jag fick kämpa HÅRT! :)

Gillar

Kommentarer

Linn,
Synd att det gick dåligt, men för att nå framgång behöver man lite motgång! (;
lambada.devote.se
friskey
,
Ja visst är det så! :)
? ida.,
Synd att de gick dåligt, men i slutet gick de ju bra! Jag brukar även tänkta ut varje gång vi rider i ridhuset och jobbar (typ en gång i veckan hahah, hatar att rida dressyr och sånt, gör de myyyyyycket hellre på ängar och sånt haha, för han måste jobbas, fast verken jag eller han tycker de är kul, för annars blir han ett bowlingklot he he he :'DDD Fast långritter brukar hjälpa, rider ut på långritter typ 3 ggr i veckan hahah :'D). sv; Ja precis! tack! :D
prinsesc.blogg.se
friskey
,
ja långritter är verkligen underskattade! Så sällan man tar sig tiden att faktiskt rida långt och njuta lixom. Tycker heller inte att det är så kul att rida på ridbanan/ridhus, kanske mest för att Flingan inte heller tycker det. Men nu är han ju så ung och behöver utbildning och då måste jag rida på ridbanan ibland i alla fall även om man kan träna på mycket ute i naturen också :)