Hundutställning

Idag var vi iväg på Texas första officiella utställning. Denna utställning var inomhus i lokal, det var rätt trångt där inne med många hundar och pelare, bord och bänkar överallt. Jag slutar aldrig vara nervös inför utställning och Texas är alltid lika hispig som vanligt först när man kommer dit. Skäller på hundar och går inte direkt fint i kopplet. Men så fort han får komma in i sin bur så lägger han sig ner och slappnar av och bryr sig inte alls om hundarna runtom, inte ens fast dom andra skäller.

Inne i ringen skötte Texas sig över förväntan. Det var längesen vi ställde och jag var extra nervös eftersom det var en officiell. Men Texas förvånade verkligen och visste vad som förväntades av honom, tyckte dessutom att han var mycket mindre dragig än vanligt inne i ringen.

Domaren gillade Texas jättemycket och sa att det var ett utmärkt val av hund, vi hade en lovande hundframtid framför oss och hon tyckte att han var en jättefin och trevlig hund. Så det var jättekul att hon sa så mycket positivt utöver det som står i bedömningen! 😃 Det enda "negativa" hon sa var att det syns att han inte är färdigväxt ännu.

I bedömningen skrev hon följande: Utmärkt typ och storlek, uppmärksam, mkt bra huvud och bett, utmärkt topplinje, stark rygg, gott bröstdjup, mycket goda extremiteter, välansatt svans, rör sig med gott steg, skulle kunna ha mera massa.

Första gången som det står rakt av "rör sig med gott steg", annars är det återkommande att det står "rör sig bra när han VILL" i våra bedömningar.. Så det är extra roligt att det kändes bättre än vanligt och fick bättre kritik. 😃

Vi ställde i Öppen klass och han fick kvalitetsbedömning Excellent och fick därmed 1a pris i kval och sedan fick han 1a pris i konkurrens. Utöver det fick vi också hederspris!


  • Texas

Gillar

Kommentarer

Åh vad roligt! Stort grattis! 😃
babustyle.forme.se
Alice,
Åh, så härligt att det gick så bra och vilken bra kritik han fick! 😃
lallizzlife.blogg.se
marina,
Vad roligt då! 😊
marinapalme.blogg.se
WELA,
Vad duktig!!
wela.blogg.se
Nora,
N,
michelle,
Gud vad kul! Grattis! 😊
michellekuru.blogg.se
Peter
,
Mysiga bilder 😊
Viktoria Eriksson,
Så duktig, grattis! 😊
vickons.blogg.se
emelie andersson,
så himla fint och massa grattis 😃
emeliiiiieandersson.blogg.se/