Hundfoder

För ett par veckor sedan så var vi på jakt efter ett nytt foder till Amber. Hon är verkligen inte lätt att hitta ett bra foder till då hon är så extremt kräsen. Hon har fått prova det ena kvalitetsfodret efter det andra och hon har ratat dom alla. Den senaste tiden så har hon ätit ett foder från Axess, ett skitfoder om man läser innehållsförteckningen, men ändå ett foder som hon faktiskt åt så mycket som hon borde utav. Hon har hela tiden varit pigg, fin i hullet och i pälsen så fodret verkar inte ha påverkat henne negativt men jag ville ändå byta ut det mot ett foder med bättre innehåll. Jag har frågat många "experter" inom området och Amber har vägrat äta alla de foder som vi har blivit rekommenderade för känsliga hundar.. Så vad gör man då? Jo man googlar. Och det här med foder är verkligen en hel vetenskap. Alla sidor säger olika vad man bör ha och inte ha i sitt hundfoder. Ett foder som rekommenderas av en skulle en annan aldrig någonsin kunna ge till sin hund. Man måste verkligen tänka på individen. Ett foder som passar en hund bra, kommer kanske inte passa nästa lika bra. Hundarna behöver olika och dom tycker om olika. Men man måste låta hunden få bestämma och inte du som ägare. DU kan inte tala om för hunden vad den tycker om eller att DU bestämmer dig för "jag kommer aldrig köpa ett annat märke än detta", det funkar inte så. Efter lite googlande så trodde jag att jag hade hittat fodret för Amber, ett foder från Orijen. Det har för det mesta fått bra rekommendationer, innehållsförteckningen såg till en början bra ut. Mycket kött och inget spannmål eller potatis. Men så googlade jag lite till och hittade samma produkt hos en annan återförsäljare där innehållsförteckningen såg helt annorlunda ut. Ena sidan hade verkligen skrivit en säljande innehållsförteckning där dom satte ordet "färsk" framför flera ingredienser.. den andra sidan var väl lite mer ärlig och där visade det sig att det var olika typer av mjöl men även potatis och sötpotatis, vilket den andra sidan garanterade att denna produkt var fri ifrån..? Förtroendet för detta foder kördes i botten innan jag ens låtit Amber testa det.
Istället hittade jag ett helt annat foder som jag aldrig tidigare har hört talas om, nämligen Taste of the Wild. Ett foder som sägs försöka efterlikna hur hundarna åt i det fria, då dom inte åt spannmål eller andra konstigheter. Fodret sägs inte heller innehålla slaktavfall eller animaliska biprodukter, vilket annars är vanligt i hundfoder. Det finns att välja mellan olika smaker och också om man vill ha med eller utan potatis i. Självklart kan vi aldrig helt veta vad fodret innehåller, även om det finns en innehållsförteckning så finns det inga garantier. Men jag hoppas verkligen att hon kommer fortsätta gilla det här fodret och att hon blir ännu mer välmående. ?
Ni läsare som har hund, hur noga är ni med att kolla innehållsförteckningen på fodret? Och av ren nyfikenhet, vad ger ni för foder till er hund? :)

Gillar

Kommentarer

Life of Johanna,
Kan tänka mig det där är en djungel det där med foder.
lifeofjohanna.se
Erika
,
Det där är så svårt. Själv har jag katt och det är samma djungel :P
Erika,
Det där är så svårt! Själv har jag katt och det är samma djungel :P
icanpikan.blogg.se
Amanda?,
Intressant inlägg ;)
amandaforsman.blo.gg
Madeleine,
Canagan ger vi till vår hund, spannmålsfritt, han älskar detta foder. Håller tummarna att hon fortsätter tycka om fodret hon nu får, verkar ju vara ett bra foder. /M
vitsvartochlime.blogg.se/
Maja,
Som tur fixar mamma vår hundmat! Tror vi brukade ha purina men bytte för ett litet tag sen, vet inte till vad ;)
majannika.devote.se
Cicci,
Min katt är likadan, sååååå kräsen.. Gillar typ EN sort på ica resten är sådär O.o
www.cezia.blogg.se
Flingans
,
Ja det finns det. Det finns de foder som nästan enbart innehåller spannmål vilket inte är naturligt för hunden att äta .. :)
Lina,
Hoppas det fungerar med detta foder för din hund. Min ena hund var super kräsen som valp, han fick ha ett eget foder och det var framtaget för just papillon även om han är blandras. Han åt bara det fodret från royal canin. Nu är han som tur är inte lika kräsen. Är dock inte alls så noga att kolla innehållsförteckningen men har inte heller haft hundar som mått dåligt utan mått super, haft bra päls, tänder och så vidare=) Ger just nu Doggy till våra små, vilken av dem har jag ingen koll på.
linanilsson.horseworld.se
Flingans
,
Skönt att han inte är lika kräsen längre! :)