Hovis

Så nu är Flingan nyskodd och redo för vintern! Det blev ju en ny hovslagare idag eftersom min förra har slutat så man var ju lite nervös över hur det skulle gå. Flingan har ju varit väldigt känslig och de 2 första gångerna vi skodde var han tvungen att få lugnande..Sen har det ju blivit bättre och bättre och det har funkat bra att ge honom hö samtidigt. Jag är riktigt nöjd med den ny hovslagaren. Jag visste ju att han var bra sen innan eftersom jag har utbildat mig hos honom men jag hade glömt bort att han var SÅHÄR bra. Han var lugn och snäll med Flingan och förklarade för mig hela tiden varför han gjorde som han gjorde. Till exempel så korrigerade han inte Flingans ställning genom att putta honom åt sidan utan han tog allting genom grimman med små lätta tryck. Och eftersom Flingan är så nyfiken och vill vara nära hela tiden och se vad som händer så anpassade sig hovis efter det och ställde sig ofta framme vid honom när han fixade något. Och sen väntade han alltid på att Flingan skulle slappna av innan han börja med något, superbra tycker jag. Har absolut inget att klaga på och Flingan var superlugn större delen av tiden också. Han klarade sig till och med utan hö när han verkade och drog bort de gamla skorna. Och behövde bara hö när de nya skulle slås på! Kanon ju! :D Målet är såklart att jag ska kunna gå ifrån och göra annat och han ska kunna vara lugn och trygg ändå. Och hovis vill samma sak att jag inte ska behöva vara närvarande utan att när hovis är där så är det han som är tryggheten och hans som ska bestämma HELA tiden, blir bara fel då om jag kommer in och ska korrigera :) Helnöjd! :D

Gillar

Kommentarer

friskey
,
synd att du inte lämnade din bloggadress! Men har du horseworld-blogg så måste du ansluta den till google's statisksystem och logga in där för att se statistiken. Rätt krångligt faktist, hade ju varit bra mycket smidigare att kunna se statistiken på sin adminpanel på bloggen! :)
friskey
,
ja det är verkligen viktigt med en bra hovslagare. Hade också en hovis förut till min förra häst som hade väldigt kort stubin och blev arg på hästarna för minsta lilla. Hon blev inte långvarig kan jag säga.. :)