Hjälmar

Är i behov av en ny ridhjälm men det är ju så svårt att bestämma sig! Det finns ju mängder av olika varianter och modeller. Ska man ha en vanlig svart sammet? Eller ska man ha med bling-bling? Läder? Läste ni förresten att 10 ridhjälmar av 11 inte uppfyller säkerhetskraven? Hur vet man att den hjälmen som just jag vill ha är godkänd? Hjälp mig! Vad har ni för hjälm?
Alla dessa hjälmar är från min nya favoritsida:

Gillar

Kommentarer

Michelle,
Sugen på att fräscha upp din blogg? Var med och tävla om en unik header på min blogg! :) http://michellegarbac.devote.se/blogs/26764212/taevling---header.htm
michellegarbac.devote.se
Kajsa - 100% häst,
Jag har en helsvart i sammet med ventilation från riders comapny som jag använder mest! Jag tycker att den hjälmen är skön och den duger bra till mig. Dock vill jag ha en ny nu, en i plast. Dock vet jag inte vilken ännu ;)
kajsashastliv.blogg.se/
Kajsa - 100% häst,
Eller plast och plast, men en såndär hård haha :)
kajsashastliv.blogg.se/
Elin,
SV: Ja det kanske är där man ska köpa sina nästa stall skor!! ;) Själv tycker jag att man ska ha en helsvart hjälm för det har jag, det är snyggt enligt mig :)
www.baraaeelin.blogg.se
Linn,
Jo jag läste det! Gud vad dåligt.. Själv har jag en lamicell hjälm med Swarovski stenar, väldigt snygg & bekväm men inte det billigaste varianten dock (;
lambada.devote.se
? ida.,
Har någon ful sak haha! Den uppfyller säkert inte säkerhetskraven haha :') sv; haha, ja verkligen! ;) Ja de är de verkligen! Nja, gjorde inte så mycket, testade det första gången för lite mer än ett år sen, och han kunde det då haha. De är lättare än man tror, eller rättare sagt, hästar förstår mer än vad man tror, eftersom den får ett tryck på bogen/halsen och de förknippar de med att stanna/backa [så är de på marken ju] och samma sak med att svänga, när jag vill svänga åt höger så tar jag halsringen mot höger och då blir de tryck på vänster sida av hans hals och de ska flytta sig undan tryck :) Även om man arbetar mycket med flytta sig undan tryck och respektövningar via marken så brukar de inte vara några problem med halsring! Har tränat mycket med Kalle och de räcker nästan nu att jag bara tar handen på bakdelen så flyttar han den, eller bara går mot den och kollar på den, samma sak med backning, räcker med att jag pekar lite med fingret, då backar han ;) Men testa, de gör de alltid, även Kalle hahah! Kalle springer inte ifrån eller något sånt som de "pigga" hästarna säkert skulle göra, utan han rider rakt in i staketet istället haha! Han lyssnar inte alltid i svängningarna när han är på "test"/bus humör hahah :'D Dock så kan han studsa och sånt oxå och galoppera iväg hhahahha fint :')
prinsesc.blogg.se
Cookie,
Fin blogg! kolla gärna in min och dela i Veckans Unicorn!
cookielicious.blogg.se
friskey
,
Ja riktigt snyggt och en vanlig svart hjälm går ju lixom inte ur tiden. Man vill ju inte köpa en dyr hjälm med diverse olika detaljer så tröttnar man efter ett halvår för att det har kommit en ny modell.. :p lite tråkig. Så en vanlig svart är nog säkrast och väldigt snyggt! :)
friskey
,
Ja väldigt dåligt! Man tror ju ändå att hjälmarna som finns ute på marknaden ska vara ordentligt testade! Ja dom hjälmarna är snygga! Och det är ju superviktigt att dom är bekväma. Jag har provat många hjälmar som känns konstig att ha på sig, inte direkt obekväma men inte supersköna heller. Svårt det där!
Emmy
,
Jag har en luden trop ride hjälm som jag älskar super mycket ;) Med blått hjälm skydd från Mountain Horse