Har väl haft bättre ridpass..

Önskar att jag kunde logga in här och skiva något i stil med: "Wow vilket grymt ridpass jag och Flingan hade idag. Han var lugn, lyhörd och samarbetsvillig". Men då skulle jag ljuga rejält för idag var han som en tickande bomb och han blev rejält skrämd några gånger. Vi var på ridbanan och skulle trava över bommar på rakt spår och även göra övningen "ormen" i skritt. De första varven över travbommarna gick super och även första gångerna vi gjorde ormen. Men sen hände något. På vägen precis bredvid ridbanan (en grusväg som bara används av hästar till/från ridbanan och gående) kom helt plötsligt en shettis i full galopp och Flingan blev livrädd. Ridbanan ligger som i en grop och det är buskar och träd emellan ridbanan och grusvägen så man ser inte riktigt upp där. Det var tre små tjejer som var ute med shettisen och turades om att galopper fram och tillbaka på den där vägen och Flingan blev som tokig. Till slut fick jag säga åt tjejerna att dom inte kan galoppera sådär på vägen när någon är ridbanan och rider... Då gick dom i alla fall därifrån men precis när dom gick så började pappersfabriken här i närheten släppa på något tryck så det lät som om hela fabriken skulle sprängas varpå Flingan flyger upp i luften igen. Sen smäller det från fabriken i närmare 10 minuter.. Så jag hoppade av Flingan och ledde honom runt för att lugna ner honom och när det var tyst och lugnt igen så satte jag upp, travade några gånger till över bommarna och sen var jag så less så jag gick tillbaka till stallet. Som sagt. Bättre ridpass har vi haft men detta är inget att haka upp sig på utan det är bara att ta nya tag nästa gång :)

Gillar

Kommentarer

Sätilaryttaren,
sv; ja riktigt gulligt. Det roliga är att hästen hade kunnat gå ut för dörren var öppen men han väljer att gå in till en kompis ;)
satilaryttaren.se
Sofie?,
Vad tråkigt att det inte gick bra för er idag, hoppas det blir bättre imorgon! :)
sofieiistheking.blogg.se
my,
Det är tråkigt när det blir sådanna störningsmoment för det beror ju inte bara på hästen så man kan ju inte bråka så himla mycket. Visst dom ska lära sig att det inte är farligt men det tar tid för vissa. Hoppas det är lugnare nästa gång :)
monkiapa.blogg.se/
Josefine ?,
Åh nää vad tråkigt :( Hoppas verkligen att det går bättre för er nästa gång! :)
jlandgrens.blogg.se
amanda,
Det var ju ändå pågrund av andra saker så det går säkert bättre någon annan dag! <3
neapocalypse.blogg.se