Fråga

Vad behövde du för utbildning för att få ditt nya jobb? Fick en fråga om mitt jobb, vad för utbildning som krävs för mitt jobb. Tänkte att kanske fler är intresserad av att veta det så svarar på det i ett eget inlägg. Som ni fick läsa i ett annat inlägg där jag beskrev mitt jobb så är det högst varierande arbetsuppgifter allt från att skicka iväg utkommande post och sortera inkommande post till att hantera in- och utgående fakturor. Och grejen är den att jag har ingen utbildning som är relevant för detta arbete. Jag fick det här jobbet endast på grund av personlig lämplighet, att jag VILL lära mig ett nytt yrke och dom såg min drivkraft. Och helt ärligt, jag har haft en del olika jobb och jag har inte haft någon relevant utbildning för något utav dom. Jag har visat framfötterna och lärt mig allt på plats, alltid. Till exempel så började jag jobba på Subway när jag gick gymnasiet, efter två år som enbart extring så blev jag biträdande restaurangchef på samma ställe och hade allt personalansvar och ansvar över beställningarna (hallå jag pluggade ju till hästskötare!). När jag senare ville byta bransch gick jag över till handels och började jobba på Järnia där dom hade 5 olika avdelningar (färg, verktyg, hushåll, trädgård och skruv/beslag), jag hade noll erfarenhet av butiksarbete och i princip noll kunskap i alla dessa avdelningar. Efter 6 månader var jag ensam ansvarig över hela trädgårdsavdelningen och sålde gräsklippare och snöslungor som om jag inte gjort annat och var väldigt uppskattad av kunderna som personligen kom och frågade efter just mig och min kompetens (som jag ju hade skaffat mig på plats). Så det jag vill säga med det här inlägget som blev längre än jag hade tänkt mig är att, snöa inte in dig på vad du har för utbildning eller erfarenhet. Visa att du är rätt person för just det jobb du är intresserad av, se till att chefen ser din brinnande drivkraft och din vilja att lära dig nya saker! :)

Gillar

Kommentarer

Cicci,
Åh vad härligt att du lär dig saker på plats. Så himla duktig du är :o ? Ska tänka på detta när jag börjar söka jobb!!
www.cezia.se
Veiken,
Så sant. Det är personlig lämplighet som är viktigast, men utbildning är inte dumt att ha som grädde på moset! :)
www.veiken.se/
Divorce your horse,
Det låter som att du är väldigt ambitiös och driven, vilket man kommer väldigt långt på precis som du skriver :D
divorceyourhorse.se
jonna,
Ja, det var det! :) Så fin du är! Hoppas du har haft en bra måndag!
jonnaalm.blogg.se
? THE REVOLT ?,
Vad duktigt! Så vill jag också ha det! Jag vill jobba som civilingenjör men prova andra branscher med! Typ journalistik och sådant. Tycker det är bra att du testar olika saker!!:D
TheRevolt.blogg.se
? THE REVOLT ?,
Jättefin bild btw! glömde skriva det i kommentaren innan :P
TheRevolt.blogg.se
Diana,
wow, vilket flyt du haft! jättebra tips :) sv: hihi, ja han är härlig! ^^
attborjalevaigen.blogg.se
Flingans
,
Absolut är utbildning bra, men vet man inte vad man vill utbilda sig till så är det ju toppen att prova flera olika yrken innan man bestämmer sig! :)
Flingans
,
Fast flyt vet jag inte, jag har snarare jobbat arslet av mig för att få de jobb jag har velat och det är det som har gjort att jag nått mina mål. Ren viljestyrka, kämparglöd och en jäkla massa envishet :)