Flingan hos massören

Igår kom massören till Flingan eftersom han inte har varit helt fräsch i ryggen efter att han har haft sina rodeouppvisningar i hagen. Resultatet blev att Flingan var mycket spänd hela överlinjen (överdelen av halsen, ryggen och ländrygg) och låst i bogen. Han sa dock att Flingan var väldigt välmusklad och jämnt musklad på båda sidor och spänningarna satt också jämnt vilket betyder att detta är självförvållat och har uppståt efter ett trauma, kanske att han har gått omkull i hagen eller liknande. Det är ingen ridskada och det är ingenting som är från någon hälta, och det var väldigt skönt att veta. Men eftersom han var så välmusklad så var det till en nackdel nu när han ska läka då det kommer ta mycket längre tid när det är mycket muskler och starka muskler som stretar emot. Han sa också att Flingan har väldigt stora och starka motorer för att vara sådan liten häst, stark och stor motor både fram och bak och då blir det ännu tydligare om ryggen krånglar eftersom det är länken som håller ihop motorerna. Och funkar inte länken så samarbetar inte motorerna och då blir det helt knas. Jag fick lite ridövningar, han visade vart jag ska massera och vart jag ska stretcha, när jag ska göra vad och hur jag ska lägga upp allt. PERFEKT. Men som sagt kan det ta några veckor innan han blir helt återställd eftersom han var så välmusklad..

Gillar

Kommentarer

E M E L I E ?,
Skönt för hästen att få massage, de fick jag också idag! :D SV; Ja, verkligen jättesnällt så man inte behöver sitta och vänta... kram,
www.eemeliekarlsson.myshowroom.se
Jonna :D?,
NICOLE,
Bra att du fick veta vad du skulle/kunde göra så att du vet :D Det blir nog bra nu! SV Joo den var sååå god :) Älskar frukost :)
nnnnicolee.blogg.se
Life of Johanna,
Skönt för honom och få massage :)
lifeofjohanna.se
Anita,
Han är då för söt :D
siliiins.blogg.se
MALIN,
svar: tack så jättemycket! har du haft en fin torsdag? x
malinkirstine.se
Henrik Olsson,
Vi får hoppas att detta trots allt läker snabbt!!
www.henrikolsson.eu
Lexie,
Vanessa,
Sv: tack så mycket, jag lämnade precis in det och mycket utav det handlade faktiskt om bloggar, jättekul att få skriva och dela med sig utav sina egna förutsättningar :)
m.nattstad.se/vanessaandersson
ida foto. ?,
så fin han är! och så bra att det inte var någon ridskada! :) sv; taaack ? Ja de är ganska jobbigt i vissa fall haha. Men det går upp och ner, gick väldigt bra när vi var ute här om dagen och gick, eller en red och jag och en kompis gick med våra. Sen så kom jag och Kalle på efterkälken, både med vilja och för vi tränade på olika saker osv, och då var han jättelugn sen, fast han inte såg dem. Dock så gick vi ju då och han känner sig mycket tryggare när jag går jämte, men det är ändå bra :)
prinsesc.blogg.se