Fjärde träningspasset!

Igår var det dags för det fjärde träningspasset för Texas på brukshundklubben. Ännu en kaosträning. I gruppen så är det 5 hanar och 3 tikar varav en löpte igår. Vilket innebar att vi som hade hanar fick tampas med en flock odjur.. Alla var totalt ofokuserade, stod och vittrade i luften, nosade på marken, drog och slet i kopplen och gnällde och skällde ikapp. Det var ett jäkla liv vilket resulterade i att man hade hunnit få huvudvärk innan träningspasset var över. Hur som helst, vi tränade på hundmöten där vi stod hälften på ena sidan av planen och hälften på andra sidan så gick vi fram och tillbaka och skulle träna på att mötas.
Efter det så skulle vi träna med hjälp av konor. Det var fyra konor i rad och man skulle ha hunden på vänster sida och gå runt första i vänster varv, gå fram till den andra och gå ett varv runt den i höger varv osv. Jag skulle kunna lägga ut ett gäng sådana här ögonblicksbilder från det momentet:
Men då skulle jag lura er helt och hållet då vi tog oss igenom övningen till största delen på det här viset:
  Nästa moment är ett av Texas favoritmoment, där han får springa hur fort han vill och ändå få höra att han duktig. Nämligen inkallning på avstånd. Denna sätter han klockrent varenda gång. (Med lite hjälp av godis än så länge..) Jag börjar med att säga "sitt - stanna kvar", ger kopplet till instruktören som håller det löst så att han inte skulle hitta på något annat bus (typ springa iväg till löptiken..) och sedan vänder jag mig om och går ifrån honom.
  Jag har kommit fram till dit jag ska stå, ropar Texas namn en gång för att verkligen fånga uppmärksamheten, sedan ropar jag "kom hit" varpå Texas beger sig av och instruktören släpper kopplet.
  Full fart framåt! :D
Och här är han framme. Alltid vid inkallning där jag säger "kom hit" så ska han sätta sig på vänstersida. Säger jag bara "kom här" så betyder det bara att jag vill att han ska vara nära, tex om han är lös under en promenad och jag vill ha honom inom rimligt avstånd.
Det var som sagt ett riktigt kämpigt träningspass. Både för mig som skulle försöka få Texas uppmärksamhet men också för Texas då det var mycket störningsmoment runt omkring oss. Men vi tog igenom träningspasset även om det inte riktigt blev så bra som jag hade hoppats på! :)      
  • Texas

Gillar

Kommentarer

Tillät de en löptik på träningen? :/ Jag fick inte gå med min tik när hon löpte :/
www.henrikolsson.eu
Ryttarlivet.com,
Men alltså..?! Löptikar får ju inte vara med! Vad oseriöst av klubben att tillåta det. Tycker inte det är okej alls!
www.ryttarlivet.com
Anita,
Åh, kul med träning :D
siliiins.blogg.se
Josefine,
Vad mysigt o träna med hunden ^^
wellwhynot.blogg.se
Lydia,
Rebecca,
Hoppas du får en bra helg! Några planer? kram!
rebeccamikaelsdotter.com
Vanessa andersson,
åh vad härligt det ser ut att va. Önskar också att jag hade hund :D
vanessaandersson.se
LORRAN,
haha, hopplöst ibland med så mycket distraktioner, och så stora distraktioner som löphonor gååår ju bara inte >.<
lorissalovebomb.se
Moa,
haha vad kul det ser ut ändå :DD
photoMP.blogg.se
Divorce your horse,
Låter som om det blev ett riktigt bra pass trotts att det var lite vilt till en början :)
divorceyourhorse.se