Fitspo

Okej, det har pågått ett tag, detta med "Fitspo" (inspiration för att bli fit). Överallt kryllar dessa olika bilder, på facebook, bloggar, insta m.m. Det är bilder på vältränade tjejer med olika texter så som "Do you really want that cookie?", "Have a break, go and workout", "Dont wish for it. Work for it", ja jag kan fortsätta i all oändlighet med alla dessa dumma citat och påståenden. Detta har gått sjukt långt över gränsen, att alla helt plötsligt har blivit så hälsosamma. Överallt ser man dessutom uppdateringar om sallader, smoothies, träningspass and so on. Vissa går på olika träningspass flera gånger per dag. Dessutom så om man söker på google så är denna hets MEST runt tjejer/kvinnor vilket är sjukt idiotiskt eftersom många tjejer redan lider av sjuka ideal och kroppskomplex och detta ökar bara utseendehetsen ytterligare. Vad är allt detta om? Tror man på riktigt att detta är ett hälsosamt beteende? Eller gör man allt för att få likes och kommentarer om hur duktig och hurtig man är? Bekräftelse? Det ÄR hälsosamt att äta nyttigt och träna. Till viss del. Alla är vi väl medvetna om ätstörningar så som anorexi, right? Men hur många av er vet vad ortorexi är? Det är också en ätstörning och ett begrepp om fixering av "hälsosam"livsstil. Alltså ett begrepp man använder på de personer som är fixerade av träning och nyttig kost och lever sitt liv kring det. Jag tror att MÅNGA därute skulle få denna titel om dom gick till läkare och beskrev sin livsstil. Jag personligen tycker att det är okej att träna och äta hälsosamt om man: 1. Är överviktig eller behöver av medicinska skäl gå ner i vikt. 2. Man vill ha en stark kropp och tränar med måtta. Jag tycker inte att det är okej att träna eller gå på diet om man gör det för att: 1. Gå ner i vikt trots att man är smal eller "normal"-viktig. 2. Om man gör det för utseendet. Tex. att ens enda mål är att få slankare mage, putigare rumpa osv. Om man tränar överdrivet eller äter överdrivet hälsosamt av någon av dessa anledningar så är självkänslan det enda man borde träna. Observera att det är skillnad på träning och motion och jag tycker absolut att man bör motionera några gånger per vecka. Istället för en fitspobild kommer jag här bjuda på en helt annan typ av inspo.
 

Gillar

Kommentarer

ANNA-SARA,
Bra skrivet!! KRAM
annasaraisakson.blogg.se
sssofiehe,
Sv: ja plugga är så tråkigt, men sällskapet är åtminstone bra!;) Bra skrivet förresten!:) KRAM
www.sssofiehe.blogg.se
Moa Örnberg,
Sv: Åh vad glad jag blir! Tack!! Väldigt bra skrivet av dig! :) Kram
ornberg.blogg.se
Thea,
Håller med dig till 1000 här! Tycker däremot det är väldigt svårt att stå emot strömmen. Svar: Jo det var supergott! Pannkakor är inte så ofta man äter längre, det var mer när man var liten :)
theasspace.blogg.se
Håller helt med dig :) dock så har jag under flera år inte tränat alls, alltså ingenting, och nu har jag äntligen kommit igång, vilket jag är väldigt glad över :) till stor det på grund av mkt inspiration, men jag ser mig inte som beroende. Jag tränar kanske 3-6 gånger i veckan, men prioriterar bort det om jag har skola, om det behövs städas hemma eller liknande och jag mår inte dåligt av göra det, så då anser jag inte att det är ett problem :) Men jag förstår dig, det är ganska tjötigt, men speciellt tjötigt är det med dem som hela tiden skriver, instagrammar osv. om det, men som aldrig gör nåt ;P haha
sannasrum.se
Milina,
Jag håller verkligen med! Sjukt hur kroppsfixerat det blivit..
milina.blogg.se
LORISSA LOVEBOMB,
sv: Okej, där ser man :)
lorissalovebomb.se
Pernilla,
sv: Tack, jag gillar det med :D
kkenya.blogg.se
amandablomkvist
,
SV; vad duktig du är :) såg att du ligger tvåa på topplistan, fett kul! STORT GRATTIS <3
Olivia Gustavsson,
sv. ja det var verkligen jätteskönt! :D
oliiviiagustavsson.se