Header

Efter att jag slutade jobbet i torsdags kl 12 så gick jag ju och mötte upp B för att äta lunch tillsammans innan jag begav mig till tågstationen och hoppade på tåget som skulle ta mig till Stockholm. I huvudstaden mötte jag sedan upp min mamma och syster som redan hade anlänt till centralen. Ett dygn med överraskningar hade börjat.

Min syster fyllde år för ett par veckor sedan och i present av mig och mamma fick hon denna tripp till Stockholm. Så direkt när vi hade mötts på centralen så var vi tvungna att hoppa på tunnelbanan som skulle ta oss ett steg närmare hotellet. Typiskt nog så råkade vi hoppa på fel tunnelbana, eller det var rätt linje men åt fel håll 😁, som tur var upptäckte vi det direkt eftersom att vi bara skulle åka en station.. så vi hoppade av och bytte och åkte åt andra hållet (rätt håll), sen var vi tvungna att byta till buss och där gjorde vi bort oss som turister igen.

Syrran: När ska vi plinga?
Jag: Vaddå, måste vi plinga? Är det inte som tunnelbana att den stannar oavsett på varje hållplats?
Mamma och Syrran brister ut i skratt och undrar på hur länge jag inte har åkt buss egentligen.
Efter ett par minuter så ser vi hotellet och bara: Där är hotellet där vi ska bo, men vart hoppar vi av??
Plötsligt stannar bussen och vi hoppar av - tillsammans med resten av passagarerna. När vi väl har kommit av kommer det fram en kille till oss:
- Den här bussen är bara ersättning för saltsjöbanan och åker bara mellan slussen och den här hållplatsen, det går inte att hoppa av någon annanstans och man behöver därför inte plinga.

HAHA! Pinsamt.

Efter en kort promenad anländer vi i alla fall till hotellet. Elite Marina Tower.


Vi checkade in och gick upp till rummet där vi bara hade 45 minuter till att piffa till oss. Sedan gick vi ner till hotellets restaurang och åt en tidig middag. Medan vi väntade på att maten skulle komma in spelade vi upp ett kort filmklipp för min syster. En personlig hälsning av vad som komma skulle.


Vi åt middag och sedan gick vi ut på kajen för att invänta båten som skulle ta oss till vår destination.
OBS lilla båten i bilden och ej den stora.

En kort båttur på ca 20 minuter innan det återigen var dags att hoppa av. Här var det också oklarheter kring om man skulle plinga eller ej men vi kom av på rätt kaj i alla fall. Och efter ytterligare en kort promenad hamnade vi här:


Vi hängde av oss jackorna, roade oss i deras photo booth. Vi gick upp en våning och köpte på oss lite snacks och annat innan det var dags att gå in och ta plats. Mötte förresten en vän från Norrtälje också, himla längesedan och blev så förvånad att träffa på henne där. Så kul! <3 Hur som helst, vi gick in och tog plats för det var dags att se...


Ca två timmar av trolleri, mindfuck och show med fantastiska Brynolf och Ljung. Det var dessutom dom två som hade spelat in en personlig hälsning till min syster och sagt grattis och hälsade henne välkommen till kvällens show. Så fint gjort av dom <3

Sedan var det dags att ta sig tillbaka till hotellet igen, med spårvagn, tunnelbana och buss. Haha, så krångligt att ta sig till hotellet så sent när båten inte gick längre. Men vi lyckades och hittade tillbaka igen i alla fall.

Fredagen började så klart med hotellfrukost. Redan kl 7.30 befann vi oss redo att hugga in på buffén. När vi var klara checkade vi ut och begav oss in mot stan. Närmare bestämt kungsan. Ryktena hade gått att körsbärsträden hade börjat blommat så det ville vi så klart se.


Från ett blomhav till ett annat när vi även tog vägarna förbi Sergels torg och Åhlens innan vi begav oss till centralen igen.

Vi hade bestämt sen innan att vi skulle åka hem tidigt igen och inte vara borta så länge men det blev verkligen ett fantastiskt dygn ihop när vi inte ses så ofta. Och mycket uppskattat från syrran som blev alldeles tårögd och tyckte att vi prickade in en klockren present :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments