"

Något som jag kan störa mig på är när folk säger att dom inte är som alla andra eller att dom inte har det som alla andra. Det är ofta personer som har det jobbigt psykiskt som säger att dom inte är som alla andra och dom som säger att dom inte har det som alla andra är oftast dom som tycker att dom stöter på många motgångar i livet. Men då tänker jag - hur förväntar man sig att alla andras liv är jämfört med sitt egna? Tror man att man är ensam i världen om att känna på ett visst sätt? Tror man att alla andras liv flyter på smärtfritt utan några motgångar? Det skrämmer mig att vissa verkar tro att alla andra har det så lätt. Vi kan aldrig någonsin bedöma en person som vi inte känner vad den har gått igenom. Folk som säger såhär, tittar dom på alla människor på stan och tänker "tänk om jag vore som alla andra" utan att ens veta något om de personerna? Jag kan säga såhär, att så gott som alla människor har någon gång i livet gått igenom något som är jobbigt och något som har påverkat dom som personer. Det kan vara att man själv drabbas av sjukdom, någon i ens närhet kanske drabbas av någon sjukdom, man kanske har en förälder som är missbrukare, man kanske blir mobbad i skolan osv. Det är många saker som man måste gå igenom här i livet och ja, vissa behöver tyvärr utstå lite mer än andra. Men när man börjar tänka så och önska att man var "som alla andra" eller "har det som alla andra" är man ute på hal is tycker jag. Det kanske är jäkligt enkelt att tro att andras liv är perfekta om man inte känner personerna som man ser. Men som sagt, de flesta av oss har någon gång gått igenom något som har gett oss djupa ärr för en lång tid framöver. Av samma anledning så ska vi inte vara så snabb på att döma våra medmänniskor. Istället för att mobba den stackars tjejen i skolan som jämt kommer med trasiga eller smutsiga kläder så borde man ta sig en funderare om varför hon gör det. Kanske som jag skrev, har hon föräldrar som missbrukar så finns det varken pengar eller intresse från föräldrarna att bry sig om vad deras barn har för kläder.. Eller om man möter någon på stan så kan man snabbt tänka "herregud så risig han såg ut, hur vågar han ens gå ut sådär?!" Tänk istället på vad han har kunnat gått igenom, han kanske för några timmar sedan fick ett dödsbesked eller han kanske själv kommer direkt från läkaren med en ny diagnos.. Tänk på det, ingen är någonsin som "alla andra" alla är vi unika och alla lever vi ett liv här på jorden med allt vad det innebär. Sen väljer man själv vilken inställning man vill ha till livet, med en positiv inställning så kommer man lättare ta sig igenom livets prövningar men om man bara tänker "varför händer allt det här mig???" så orkar man tyvärr inte länge.

Gillar

Kommentarer

Titti,
Vad bra skrivet!
nafetiti.blogspot.se
Michelle,
Tycker lite som du, många säger "Varför bara mig?!" .. jag brukar ofta känna, "Vadå bara du?" ALLA har saker som de går igenom och som inte alltid är så lätt.. sen är alla olika. Vad som känns jobbigt för dig kanske känns mindre jobbigt för mig etc. Kram på dig!
mischakaro.blo.gg/
Johanna - Team Åsen,
Sv: tack för omtanken. Önskar dig detsamma :)
www.teamasen.bloggo.nu
SV: JAADÅ, ska trääffa massa polare :3 Själv ?
jojz.blogg.se
Ida,
Lika bra skrivet som vavnligt! SV: Det blev faktiskt inte något av täckena på bilden utan ett annat, hehe :)
gartunarider.blogg.se
Flingans
,
tack! :)
Flingans
,
Tack! :D Håller med om att man såklart kan ha riktiga deppdagar och verkligen tycka synd om sig själv och kunna få älta sina problem, stora som små. Det behöver vi alla ibland! :) Men blir irriterad när folk tjatar i oändlighet om sina problem istället för att göra något åt dom och tror att dom är ensam i världen om att ha problem lixom.. haha :)
Flingans
,
Tack så mycket! Ja det är jag som har gjort den :)
Flingans
,
Tack så mycket! :)
Flingans
,
Men exakt! :)