Det visste ni inte om Flingan

? När vi är ute och rider i skogen och han blir rädd för något så stannar han och blir alldeles skakis, känns nästan som om han är påväg att krypa ur sitt eget skinn. Han sticker aldrig iväg när han blir rädd ute. Blir han rädd för något på ridbanan däremot då "sticker" han några meter innan han stannar och kollar vad det är för skrämmande. ? Han är riktigt kräsen när det gäller godsaker och han äter bara de klassiska "hästgodsakerna" så som morötter, äpplen och knäckebröd. Han tycker inte om några konstiga saker så som banan m.m. ? Flingan är en riktig dramaqueen och överdriver alltid. Flyttar man på honom för mycket i stallgången och han börjar tycka att man är dryg så flyttar han sen hela vägen från vägg till vägg och det är omöjligt att få honom att stå i mitten om man väl har börjat "tjafsa" med honom. Lika om han tycker att man "stör" honom för mycket under ridningen (tillrättavisar eller visar samma sak om och om igen men han inte förstår) då överdriver han alla signaler och tar jag pyttelite i tygeln så blir det tvärnit och kommer jag åt lite med skänkeln så blir det galopp. Han är därför rätt svår och man måste hela tiden tänka på hur man rider och vara lätt i handen och med hjälperna för att hålla honom lugn och ridbar. När man gör övningar så gäller det att göra på ett sådant vis så att han tror att det är hans idé. ? Han är fruktansvärt envis. ? Att hoppa upp från pall är inga konstigheter och något jag har gjort länge för att skona hästarnas rygg men även sadel och stigläder. Men något nytt är att jag för ca 1 år sedan även började hoppa av på pall för mina fötter klarar inte av dunsen som blir när man hoppar av på marken och detta har Flingan lärt sig och parkerar alltid perfekt vid pallen när det är dags att hoppa av. ? Han har världens bästa tålamod med mig och är världens snällaste när jag behöver det. Han låter mig kravla upp och ner på honom hur som helst när jag ska av och på. Och han har ofta fått vara min stöttepelare när vi har promenerat och jag inte har kunnat gå ordentligt pga mina besvär. Han låter mig hänga runt halsen, hålla i manen eller dra mig upp med hjälp av hans ben om jag har suttit på huk. Om jag har ont i mina händer och inte kan hålla i honom ordentligt på en promenad så knackar jag lite lätt på hans bog om han börjar gå för fort så saktar han ner och jag behöver inte ens ta i grimskaftet. Han är helt klart VÄRLDENS BÄSTA ?

Gillar

Kommentarer

Fotoblogg av Ida ?,
Åh söting!! Sv: hihi tusen tack! :D kramis
photobylove.se
Jag vet inte varför.. men av nån anledning får jag alltid för mig att han är en "hon" på grund av namnet Flingan... haha.
babustylee.webblogg.se
NICOLE,
Fin :) SV Jaa tycker jag med :) Så fint!
nnnnicolee.blogg.se
Josefine ?,
Haha min häst typ älskar banan! :D Sv: Jaa eller hur! En sådan skulle absolut inte suttit fel :D
jlandgrens.blogg.se
Emmy,
Får ett starkt intryck av att han är riktigt gullig, dramaqueen okej, men ändå hihi..? :D sv; Åhh kan tänka mig, det är absolut vad jag har hört! Kommer förhoppningsvis kunna köpa hund när jag blir äldre. Längtar redan :)))
eeemmylam.blogg.se
Anita,
Intressant inlägg, han är ju så söt också :D
adaras.se
Clara,
Jättehärlig bild!
clararingqvist.blogg.se
ebba:),
sv; ja samma för mig! men så himla kul:) Åh vad kul! hoppas det smakar :D
ebbahellstrom.blogg.se
Flingans
,
Han ÄR riktigt gullig, hans personlighet visas så tydligt jämt :)