Det handlar inte om vad du lär ut, utan om vad dom lär DEL 2

När hästen väljer mellan olika alternativ så väljer den mellan bekvämt och obekvämt, att överleva eller inte överleva. Hela tiden när du är med din häst så tränar du den, oavsett om du vill eller inte. Fem dagar i rad kommer ni få 2 exempel på vanliga fel man gör för att lära sin häst dåligt uppförande, även fast man inte menar det så. 3. Så lär du din häst att stegra. Ungefär lika som att lära den att bocka. Ge hästen energirikt foder och så lite träning som möjligt. När hästen vill springa iväg, håller du hårt om tyglarna och drar i dom samtidigt som du klamrar dig fast med benen och ger ett starkt tryck för skänkeln. Gör såhär istället: Ge hästen rätt foder till att börja med. Om du ändå har en, av naturen, pigg häst så lär dig att hantera denna korrekt. Vill hästen springa, så gör små halvhalter även när du rider ute och tar förhållande-tygeltag. Sitt avslappnat i sadeln utan att försöka klamra dig fast, håll fast vid din korrekta sits, rak rygg, nedtrampad häl osv. 4. Att träna din häst till att "trippa". Galoppera alltid på samma ställe när ni är ute och rider, gärna extra fort på de ställena på hemvägen. Skola inte din häst någonting, den kan då lära sig vad olika hjälper betyder. Gör såhär istället: Rid i olika gångarter på olika ställen varje gång du rider. Lär din häst att även kunna ta det lugnt på hemvägen. Gör halter, vänd tillbaka bortåt ibland, gör volter osv. så att hästen håller fokus på dig och vad du gör och ber den att göra. Kom ihåg att det alltid är DU som ska ha kontrollen över hästen och inte tvärtom!

Gillar

Kommentarer

AMANDA ELIZABETH,
Sv: Hahaha ja samma hät! Min mamma vill att jag ska hitta en rik amerikanare att gifta mig med, skulle inte vara helt fel! :')
amandaelizabeth.blogg.se
Lovisa,
Sv; eller hur, tänk ändå vilken kul grej att kunna säga att man gjort ;D
lovisabergdahl.blogg.se
AmandaB,
Allt bra idag? :D Bloglovin' byte? MVH AmandaB
amandablomkvist.blogg.se
Sv; Ja! :D Har liksom inte ens travat på uteritter sedan tidigt i höstas, men efter det har jag inte direkt vågat då han var helt okontrollerbar.. Vilken lyckokänsla att äntligen känna att man KAN!
londonryttaren.se
Felicia,
Jag vet! men får se om det går, brukar inte tänka på att filma. Vad vill du se eller veta kan berätta? eller? :))
www.ciaanygren.blogg.se
Caroline
,
Jaha hur länge har du haft dem? Har också en liten pålle :) Ja blev verkligen skit glad :D
Emmy,
Haha, gillar dessa grejor, tyvärr är det aldeless för många som inte fattar att dom faktiskt gör fel när dom jämt galopperar på den där raksträckan, dom gör det ju bara för att det är perfekt att galoppera just där. :P
mliandersson.se
Matilda - Equestrians,
Sv: Schabraket kommer från lamicell och kan köpas här: http://www.chevalridsport.se/sv/schabrak/allround/mirage-schabrak-fran-lami-cell.html Och benskydden är från ponnypop: http://www.ponnypop.se/benskydd/senskydd-rosa.html :)
equestrians.webblogg.se/
Alva,
Sv; Jag pluggar franska...:( ;) Haft en bra tisdag? :)
alvac.webblogg.se
Lydia,