Det där med statistik

Det är många som är helt besatt av statistik och läsarantal, unika besök och sidvisningar. Men vet ni? För mig är det en väldigt liten del av bloggandet. Dom där siffrorna som syns, säger egentligen ingenting. Du märker inte av dom. Egentligen kvittar det om det står 10, 100 eller 1000 när du kikar hur många unika IP adresser som har registrerats på din sida, det är bara siffror. För mig är det kommentarerna som spelar roll. Det är DOM läsarna som märks och syns. Så säg om jag får 40 kommentarer på en dag, då skulle det för mig lika gärna kunna stå 40 unika besök när jag kollar statistiken. För de övriga märks inte = finns inte. Av den anledningen kollar jag inte heller min statistik speciellt ofta, för jag har inget intresse av det. För mig betyder det mer att ligga på topplistan över kommenterade bloggar, även om jag självklart tycker det är roligt att även ligga på besökstoppen men det betyder inte lika mycket. Missförstå mig inte nu, jag är självklart glad för alla ni som vill kika in på min blogg, men ni som följer i det tysta, lämna gärna ett avtryck då och då så jag vet att ni finns! Det är så roligt när ni visar er och gör er hörda.
 

Gillar

Kommentarer

sv; Tack! Jo, men det är ju så :) Tycker det har lite betydelse, det ger ju ingen skillnad i bloggningen så, men det är klart man vill ha mer besökare så bloggen blir större och utvecklas och sådär :)
nattstad.se/neapocalypse
Karin,
Vilket intressant inlägg! Jag håller verkligen med dig, det är inte antalet som är intressant utan antalet engagerade läsare som är intressanta. Jag har bloggat länge, och är inte ute efter ett stort läsarantal, mina läsare består till största del av vänner och familj som är utspridda över landet, och oftast diskuterar vi det som skrivits när vi pratar i telefon. Kul att du tar upp det här, tror det är många som är helt låsta vid antalet läsare och att få en stor blogg. Svar: Tycker inte din hund om agility? Såklart, allt passar inte alla. Men trist för dig om du är intresserad av agility. Det kanske finns något annat som passar er bättre? Annars kanske du kan låna en hund då och då som gillar agility så du får lite utlopp för intresset :) Och det där med att ha en bild i huvudet... ja, jag håller med om att det är väldigt typiskt när den bilden inte matchar något som finns i verkligheten. Man kanske skulle ha satsat på plåtslagaryrket istället :)
arhamn.webblogg.se
JOHANNAOFSWEDEN ?,
Du har helt rätt i det du säger, hälften av alla som kollar bloggen märker man inte ! :) Sv; Idag mår jag mycket bättre ! :D
johannaofsweden.blogg.se/
Hanna Andersson,
För mig är statistiken väldigt viktig. Det är väldigt många bloggar som jag läser och tycker är bra, men som jag inte kommenterar på. Även de som inte kommenterar läser ju ändå ens blogg, och det är det jag vill veta typ. Hur många som är intresserade av vad man skriver.
hannabieberandersson.blogg.ss
NICOLE,
Jag tycker det är kul att kolla hur många det är men det är ju inte det viktiga. Jag bloggar ju för min skull och då spelar det ju ingen roll, för jag vill läsa min blogg i framtiden :) SV Men åh tack så mycket, gulligt av dig!
nnnnicolee.blogg.se
Michelle,
Det är alltid kul med många läsare så man får respons det man skriver men det är inget jag blir "tokig" på.. det får gå som det går många gånger! :)
mischakaro.blo.gg/
jessica,
Jag håller med! Självklart är det kul när det är många som är inne och läser, men roligast är när man får komentarer, frågor, ect.
jessica-hast.blogspot.se/
Håller med dig! Kommentarerna är mycket viktigare och roligare än besökarstatistiken, även om den såklart också är rolig om den är hög. Men det är alltid kul när ens läsare lämnar sina avtryck :)
dressagebylisa.blogg.se
Flingans
,
Det tycker jag faktiskt var ett riktigt bra argument :)