Det där med sadlar..

Fasen vad svårt det är alltså! Jag är så ledsen att jag var tvungen att skrota min gamla sadel. Den satt som en smäck på Flingan och jag satt hur bra som helst i den. Jag fick en bra sits, den var mjuk och skön. Inte en enda nackdel med den gamla sadeln förutom att stoppningen började ge vika och därför var vi tvungen att skrota den eftersom den inte var omstoppningsbar. Och nu tror jag att jag aldrig kommer hitta en värdig ersättare. Jag har provat flera olika sadlar men ingen som har legat bra på Flingan. Men igår hämtade jag en annan sadel att prova och den satt superbra på Flingan men istället var den så otroligt obekväm att rida i.. Jag blir tokig! Det är ju superviktigt att man har rätt sadel på sin häst, annars kan det bli förödande konsekvenser och hästen kan få livslånga skador av en illasittande sadel. Men lika viktigt som det är att den passar hästen, lika viktigt är det att den passar ryttaren. Den ska vara skön att sitta i och vara fördelaktig för din sits så att du lättare kommer till bra ridning. För sitter du inte bra i sadeln kommer du inte kunna ge ditt bästa i ridningen heller. Så sadeljakten fortsätter.
Här är en sida med bra punkter att tänka på när man ska välja sadel till sin häst och det finns även några filmer som visar hur man provar ut en sadel.  

Gillar

Kommentarer

emelie andersson,
sv: åh tack fina du, vad glad jag blir :) det värmer verkligen!
emeliiiiieandersson.blogg.se
NATHALIE - Fashionblog,
Åh vad trist.. När den va så perfekt också :/ kram
nathalie.vionno.net
Amanda,
Hoppas du hittar en bra sadel!
www.amandassofi.wordpress.com
sv; ja om du hittar den någon gång måste du köpa! så himla värt, jättegod verkligen! =)
neapocalypse.blogg.se
Lina,
Sadlar är en enda stor djungel. Själv letat som en galning till min häst för min visade sig vara för lång och då var den ändå utprovad =/. Nu har jag äntligen hittat en som passar både mig och hästen med hjälp av sadelutprovare och vi båda trivdes som bara den när vi provade sadeln. Nu har den varit på stoppning för lite mer fyllning så får hem den snart så jag kan rida ordentligt igen, inte kul att rida barbacka var dag =)
linanilsson.horseworld.se