Dagens ridpass

Idag blev det ett lösgörande ridpass på banan för Flingans del. Stundtals är han lika fin som han var innan hans skada och viloperioden, mjuk och medgörlig. Men stundtals så kommer hans svaga sida upp, den som bekräftar att han är inte lika stark som innan och att vi har en del att jobba på. Ju mer muskler och kondition han sätter desto mer kommer han ju att orka att gå i en bärande med tryck bakifrån och med eftergift i nacke och hals. Hans svaghet syns extra tydligt i galoppen. Han fattar galopp alldeles utmärkt men de första stegen blir lite studsiga innan han får in snitsen att trycka på framåt. Men det kommer! :) Något jag märkte tydligt idag var inte bara Flingans svaghet utan även en utav mina. Det som jag måste jobba med allra mest. Mina händer. Dom är ostadiga och låga. Jag har gärna mina händer i knäet för att få stöd och har jag dom inte i knäet så blir dom ostabila och är lite överallt. Jag har också väldiga problem med att rida med helt sluten hand och tummen uppåt. Jag lägger omkull mina händer och istället för att ha tygeln i hela handen har jag den vilandes på övre halvan av fingrarna så jag bara behöver böja fingrarnas två översta leder och knogen blir rak.. Slarvigt slarvigt. Vi har en del att träna på båda två helt enkelt! :)

Gillar

Kommentarer

Alice,
Alla har vi saker att jobba på, det kommer bli bra! :)
lallizzlife.blogg.se
Elin,
Åh vilket härligt ridpass :)
www.baraaeelin.blogg.se
ronja,
Fint foto!
sofft.blogg.se
Anna Larsson,
Åh tackar :D! hoppas du haft en bra dag :)
annamarialarssson.blogg.se
Esther Högdahl,
Din blogg e grym!! Fortsätt så! Kolla gärna in min blogg
www.esthers.horseworld.se
ullie,
Tror ni e duktiga båda två . träna på =) Tack tack o vet du .. i morg är det 10 årig bröllopsdag :) :) kram
weberskold.blogg.se
Daniella,
Lycka till med träningar i framtiden :) Sv: Ja du, det undrar jag med... Så opassande! Och är så besviken också. Jag tycker inte man ska ta Andra Världskriget så lätt, det är ju helt sjukt att det inte alls var så länge sedan Hitler stod uppe på scen och skrek ut hemska saker och dödade så många oskyldiga liv p.g.a. de var födda som de är och inte enligt hans sjuka ideal!
daniellamaraui.devote.se
Anna,
Vilken fin bild! Svar: Ja, det är riktigt läckert :)
annaterneborg.blogg.se
Emelie - Horsebackz,
Det är alltid kul att ha något att jobba på, och som du säger med träning så kommer han komma tillbaka till sitt rätta jag :)
horsebackz.blogg.se
Ella,
Jag har precis samma problem med mina händer som du när jag rider! Det är så svårt att ändra på när man är van att rida så. Fin blogg! :)
miniella.blogg.se