Dagens ridpass

Idag blev det ett lösgörande ridpass på banan för Flingans del. Stundtals är han lika fin som han var innan hans skada och viloperioden, mjuk och medgörlig. Men stundtals så kommer hans svaga sida upp, den som bekräftar att han är inte lika stark som innan och att vi har en del att jobba på. Ju mer muskler och kondition han sätter desto mer kommer han ju att orka att gå i en bärande med tryck bakifrån och med eftergift i nacke och hals. Hans svaghet syns extra tydligt i galoppen. Han fattar galopp alldeles utmärkt men de första stegen blir lite studsiga innan han får in snitsen att trycka på framåt. Men det kommer! :) Något jag märkte tydligt idag var inte bara Flingans svaghet utan även en utav mina. Det som jag måste jobba med allra mest. Mina händer. Dom är ostadiga och låga. Jag har gärna mina händer i knäet för att få stöd och har jag dom inte i knäet så blir dom ostabila och är lite överallt. Jag har också väldiga problem med att rida med helt sluten hand och tummen uppåt. Jag lägger omkull mina händer och istället för att ha tygeln i hela handen har jag den vilandes på övre halvan av fingrarna så jag bara behöver böja fingrarnas två översta leder och knogen blir rak.. Slarvigt slarvigt. Vi har en del att träna på båda två helt enkelt! :)

Gillar

Kommentarer

Emelie - Horsebackz,
Det är alltid kul att ha något att jobba på, och som du säger med träning så kommer han komma tillbaka till sitt rätta jag :)
horsebackz.blogg.se
Ella,
Jag har precis samma problem med mina händer som du när jag rider! Det är så svårt att ändra på när man är van att rida så. Fin blogg! :)
miniella.blogg.se