Bommar, Bommar

Vanligt bomarbete är verkligen något som är underskattat. Jag har tidigare inte varit något stort fan av att bara rida med bommar utan har tyckt att det varit onödigt att släpa fram bommar och lägga på marken, då kan jag lika gärna hoppa typ om jag ändå ska dra fram skiten. Men nu har jag mer och mer fastnat för att använda bommar i den vardagliga ridningen. Det får verkligen hästen att tänka efter lite mer hur och var den sätter ner hovarna och även sänker den huvudet och arbetar korrekt genom hela kroppen och det är ganska bra att rida över någon bom få känslan och sedan försöka ha kvar den. Bommar går ju dessutom att variera i oändlighet, bommar på rakt spår, böjt spår, galoppbommar, travbommar, både trav och galopp, upphöjda eller direkt på marken. Ni hör ju själva, bara fantasin som sätter gränser.. :) Idag hade jag tre bommar på de stora volterna vid A och C, på ena volten hade jag travbommar och den andra volten hade jag galoppbommar. Först red jag på volterna var för sig och sedan red jag dom efter varandra och tränade på så vis även på fattningarna. Flingan skötte sig super som vanligt och var riktigt duktig! :)

Gillar

Kommentarer

Ida,
Vad roligt! SV: Eller hur :D
gartunarider.blogg.se
Mia,
Ja det där är frukostar som jag brukar äta och som jag gillar och håller mig mätt på länge :) Sen är de ju nyttiga också. ;) Ah okej, då har du rätt nära ändå till stockholm :) Härifrån borås tror jag att det tar typ 4 timmar eller så :)
Miizing.blogg.se
nicoleunn
,
Hej, vi har just nu en "Veckans intervju" på vår blogg och det hade verkligen varit super kul om du gick in och deltog i den! Du har verkligen en jätte fin blogg och snygg header! //Unn och Nicole
- Caroline,
Vad fin! sv; Tack så mycket :D
strandbergs.myshowroom.se
Ebba ?,
Vilken fin häst!
ebbsy.blogg.se/
vanja,
sv: ja visst är det :D
vvanja.blogg.se
Erika,
Så kul! sv: Ja, gillar det också :)
icanpikan.blogg.se
Olivia Gustavsson,
sv. jag förstår din tanke men jag ser det fortfarande inte som en anledning till att ta bort ett liv. Det går att adoptera bort och det finns många andra alternativ. ;)
oliiviiagustavsson.se
Fotoblogg av Ida ?,
Vilken sötis! Sv: yes absolut! ;)
photobylove.se
Mikxki,
Härlig bild :)
mikxki.blogg.se