Header

Jag nämnde ju för ett par dagar sedan att jag har besökt Barcelona 2 gånger. Låt oss prata lite närmare om denna fantastiska stad.

Två gånger har jag besökt staden, två weekends har det varit, och fler gånger lär det nog bli. Barcelona är en fantastisk stad som har allt. De gånger jag har varit där har sett helt olika ut, det har funnits så mycket att göra och det känns som om det aldrig tar slut.

Jag älskar att det är sådan närhet till allt, till bra shopping, sevärdheter, aktiviteter, strandliv och uteliv.

Ett av Barcelonas lite finare kvarter heter Barceloneta och betyder ”Lilla Barcelona”. Det är ett litet område direkt vid stranden, ett område som har det mesta du kan tänka dig. Shopping, stranden runt husknuten och barhäng. Det är hustätt på denna tårtbitsformade stadsdel och på deras 71 hektar ryms hela 16.000 invånare. Sist jag var i Barcelona så strosade vi runt i detta kvarter och slogs av de fina gränderna.

På mina två resor till Barcelona har jag hunnit med massor, förutom att hänga på stranden och strosa på den stora gågatan La Rambla har jag också provat stadens shoppingutbud. Både shoppinggator och köpcenter och man kan hitta allt från dyra märkes butiker till billigare kedjor som Primark. Jag har även hunnit besöka en hel del sevärdheter så som katedralen La Sagrada Familia, den fantastiska parken Gaudiparken, jag har åkt linbana över staden, åkt båt längs hela stadens kust och jag har upplevt en fotbollsmatch på den pampiga arenan Camp Nou.

Trots allt som jag redan har hunnit upptäcka så känner jag att det fortfarande finns så himla mycket att upptäcka och göra där. Det kommer garanterat att bli en till weekend dit någon gång!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments