Att ha tid med häst

Linnea gillade min inläggs-serie "Att ha råd med häst" så mycket och önskade även ett inlägg om hur man får tid med häst. Många studerar på heltid eller arbetar och har inte så mycket fritid att spendera i stallet. Du bör först svara på dessa frågor för dig själv: - Hur mycket av min fritid vill jag spendera i stallet? Vill jag spendera all tid där utöver jobb/studier och därmed kanske mitt sociala liv blir lidande och jag inte kan träffa vänner lika ofta? - Har jag tid att åka till stallet varje dag eller kan jag bara åka på helger och de dagar jag slutar extra tidigt? - Bör jag ha egen häst så som det är just nu eller ska jag nöja mig med att rida på ridskola eller i bästa fall vara medryttare på någon annans häst?

_________________________________________

Kommer du fram till att du trots allt vill ha egen häst så kommer här tips på hur du kan få ihop tiden.

? Kolla upp vad det finns för stall i närheten av där du bor, du kan spara massor med tid på att välja ett stall som ligger nära din bostad eller nära din skola/arbete så du kan åka till stallet direkt efter skoldagen/arbetsdagen är slut. (ta med matlåda!)

? Välj ett stall som kan erbjuda helinackordering, då får du alla stallsysslor gjorda mot lite högre stallhyra och behöver bara rida och pyssla med din häst när du är i stallet.

? Om du inte vill ha helinackordering välj då om möjligt ett litet stall med få hästar och människor. Enligt min erfarenhet så går det mycket snabbare att fixa allt i stallet om man är ensam och inte pratar bort all tid haha. Tråkigt att vara själv men mycket effektivt.

? Ordning och reda. Se till att det är ordning och reda i stallet och att du har koll på dina grejer. På så vis sparar du massor med tid på att slippa yra omkring för att du inte vet vart grejerna är.

? Eller som jag skrev i "att ha råd med häst", sök efter en halvfodervärd att dela både tid och kostnad med eller en medryttare som hjälper dig de dagar du har extra mycket i skolan. Då får du både tid och råd med din häst. :)

Gillar

Kommentarer

Josefine ?,
Sv: Vad bra att jag inte har fått en sådan uppfattning om allt själv haha ;) Åh det låter mysigt!! Börja om helt på nytt tillsammans med en som betyder mest liksom, åh! :D
jlandgrens.blogg.se
Life of Johanna,
Min insändare kommer upp på bloggen i veckan :)
lifeofjohanna.se
emelie andersson,
åh vad fin bloggen har blivit, så fin! 7 sv: åh vad bra :D det är toppen med mig!
emeliiiiieandersson.blogg.se
Amanda,
Sv: Ja verkligen! Det är så mysigt att sitta där vid brasan och titta ut över havet...
www.amandassofi.wordpress.com
ida foto. ?,
superbra inlägg!! jättebra tips :D sv; ja verkligen!! åh förstår det hihi, det kommer du göra, de kan jag lova hihi, de är så underbart :'D
prinsesc.blogg.se
amanda,
Sara,
Bra inlägg :)
www.aamaziing.se
Linda,
Intressant att läsa fast jag har inget med hästar att göra själv :D Sv: Det kan man ju bra göra! :D
thepainoflove.devote.se