Att ha råd med häst del 3 - billigare sätt

Om du har bestämt dig för att du ska köpa dig din alldeles egna häst men ändå är osäker på om du ska ha både tid och råd så finns det 3 alternativ som gör ditt hästägande billigare. Köp ihop - Har du någon hästintresserad kompis eller annan bekant som också är ute efter att köpa en häst? Ett bra alternativ är att köpa en häst ihop, inköpet blir hälften så dyrt och alla månadsutgifter delar ni på två. Ni har dessutom gemensamt ansvar över hästen och delar på tiden med den. Nackdelen är dock att det kan vara svårt att hitta en häst som passar båda två bra. Halvfodervärd - Om du ändå känner att du vill äga hästen själv och har råd med inköpet så är halvfodervärd ett annat alternativ. Du köper då hästen själv och står som ensam ägare men du delar månadskostnaderna och ansvaret med en fodervärd på halvtid. Här kan man komma överens om ifall man ska dela på kostnaderna rakt av eller om man bara ska dela på vissa kostnader. Oftast delar man hälften på kostnaderna och hälften på tiden. Medryttare - Om du känner att varken delägare eller halvfodervärd passar dig så är ett sista alternativ att man skaffar en medryttare. Det är en annan ryttare som inte har råd eller tid med en helt egen häst och därför betalar en liten summa för att rida oftast 1-2 dagar i veckan. Man kan styra själv över hur ofta man vill att sin medryttare ska hjälpa till och man kommer överens om en rimlig kostnad. Detta alternativ är dock det som man har minst ekonomisk hjälp utav och ersättningen brukar ligga på runt 500kr för 2 dagar i veckan.
Egentligen skulle denna inläggs-serie bara vara i tre delar vilket betyder att detta skulle vara sista delen. Men på förfrågan kommer det en sista del, del 4 publiceras imorgon!  

Gillar

Kommentarer

Erika,
Bra tips! sv: Men åh vad kul att du tycker det, vad glad jag blir :D
icanpikan.blogg.se
sv: ja absolut! själv då?
efji.se
Kristina ?ll,
sv: Kul att du uppskattar att jag skrev om det :) Jag fastnade också för Let Her Go när den kom, så blev aslycklig när jag såg att den här skivan hade kommit :) Har du haft en bra s��ndag?
www.pressplay.spotlife.se
Emelie,
Riktigt bra inlägg! :D
emeliejosefssons.blogg.se
Ebba ?,
Vilka superbra tips!
ebbsy.blogg.se/
Henrik Olsson,
Ja, det där med häst är den dyraste sporten och intresset - men ack så kul! :)
www.henrikolsson.eu
Olivia Gustavsson,
sv. åh tack så mkt :D
oliiviiagustavsson.se
Nathalie Tegelstam,
Vilken mysig bild :) kram
nathalie.vionno.se