Älskade hund!

Ibland skriver jag om min hund, att vi är ute och går och andra vardagliga saker. Men här kommer en närmare beskrivning av henne :) Namn: Amber/Bibbi. Hon lyssnar på Amber när man är arg och hon är olydig och hon lyssnar på Bibbi när man är glad eller ska busa haha :) Ålder: 7(!) år, men beter sig fortfarande som 1. Alla man möter blir chockade över att hon är så gammal.. Ras: Blandning mellan hälleforsare och norrbottenspets. Bästa hon vet: Att åka bil! Värsta hon vet: Klippa klorna, skriker varje gång det är dags, innan man ens har hunnit börja klippa.. Hälleforsare: Slitstark och närmast outtröttlig älghund med blodslinjer från bland annat ryska slädhundar. Ren jakthund. Ganska vanlig i vissa trakter. Hårdför i skogen, lojal och samarbetsvillig. Kan även ställa björn, lo och grävling. Norrbottenspets: Rasen är aktiv, modig och temperamentsfull. Den är skärpt, vänlig och självsäker. Den får inte vara nervös, skygg eller aggressiv. Den vill gärna ha mycket uppmärksamhet och trivs i familjens närvaro.
> Enligt Agria är Norrbottenspets den hundras som kräver minst veterinärvård av alla Sveriges hundraser. Den ligger även på tredje plats över de raser som lever längst. Båda hennes föräldrar är björn-godkända men Amber har aldrig haft något intresse av jakt så hon kom till mig för tre år sedan. Hon har dock jagat en del rådjur efter det och vallat dessa till mig som blir livrädd när stressade rådjur springer mot mig haha.. Kaniner tycker hon är kul att jaga också och förra sommaren fångade hon en del råttor, möss och sorkar.. Men det är det enda hon har lyckats med inom sin jakt karriär :)
Hon är väldigt kelig när man är hemma och kryper gärna upp i knäet. Hon älskar allt vad uppmärksamhet heter. Det hon älskar allra mest är dock att åka bil. Helt sjukt hur glad hon blir då! Ibland har jag åkt samtidigt som sambon går ut med henne och då blir hon helt galen så fort hon hör att min bil startas. Hon hoppar och studsar och kan inte ens gå framåt. Sen när hon märker att hon ska få åka bil så blir hon så glad att hon inte ens vet vart hon ska ta vägen. Man hinner knappt öppna bildörren innan hon är på plats och redo att åka.. haha :)
Vad som gör henne ännu mer speciell är hennes sätt att leka. Hon har aldrig gillat "döda ting" så som bollar, pinnar eller leksaker. Hon älskar däremot att brottas och gör det så fort hon får chansen. Hon hoppar upp och tacklar en, biter en i sidfläsket, drar i kläderna och sätter man sig ner på huk så är man körd.. :) haha. Ibland tar hon sats allt hon kan genom hela lägenheten för att hoppa på en. xD Så gäller att ha oömma kläder när det är lekdags.. Hon biter dock aldrig hårt och hon slutar så fort man säger till. Men det har hänt att killar som har kommit på besök och sagt att dom inte är hundrädda knappt vågat gå nära henne, trots att hon aldrig blir elak. På killar tar hon alltid chansen och leker med men tjejer som kommer hit på besök så vill hon bara kramas. Jag är den enda tjej hon leker med på detta sätt :) Kan inte låta bli att skratta när hon gör så och framför allt är det kul när andra blir rädda för henne fast dom sagt att dom inte är det. Då skrattar jag ännu mer elak som jag är haha. Men hon har lärt sig att så länge jag skrattar så är det okej. Slutar jag skratta = leken är över. Bara det att man måste kunna sluta också :')
   

Gillar

Kommentarer

vanja,
sv: jaadå :)
vvanja.blogg.se
vanja,
sv: skrev fel haha:P aa men aj då!
vvanja.blogg.se
Essie,
Men åh så fin! Älskar den ljusa färgen och nu blev jag jätte nyfiken!.. hur gamla blir de på ett ungefär? ^^
kmutten.blogg.se
Meia Lindholm
,
20 på mest besökta på horse world grattis :D / http://meialindholm.horseworld.se/ som även har http://meialindholm.blogg.se/
Sätilaryttaren,
sv; riktigt snygga! Tror jag ska klicka hem schabrak och lindor- =D
satilaryttaren.se
Matilda,
Åh herregud så sööööt! Vi har en jättesöt bild på min hund i sitt lilla "krypin" under trappan :D
matildasavelind.blogg.se
Anita,
Hunden är heelt underbar, gud så söt den är :D
siliiins.blogg.se
Fatma,
Söt! Jag vet inte om du brukar vara med i tävlingar? 1 December börjar en julkalender på min blogg där man varje dag vinner priser. Bland annat smink, kläder och prylar! :)
fatmas.se
Nora,
Ida,
Jättesöt hund :)
www.idaolssonbast.blogg.se