Agilitykurs, pass 4

Alltså så fort tiden går, igår var vi på vår fjärde agilityträning och det var det passet vi skulle börja introducera slalom. Man fick prova alla olika metoder för att se vilken som funkar på just sin hund. Jag och Texas började med att prova modellen med bågarna, där står slalompinnarna som dom ska men det är bågar som visar hunden vägen. Denna metod funkade inte så bra för Texas som hellre hoppade över bågarna..
En annan metod var att man bara hade två pinnar som en port och så skulle man kasta leksak (eller något annat) bara för att hunden ska springa igenom porten. Detta ska sedan resultera i att hunden söker sig till att springa mellan pinnar. Denna metod var jag skeptisk till och provade faktiskt inte ens.
Sedan fanns det den så kallade allé-metoden där man hade lösa pinnar och ställde dom lite bredare så man börjar som en rak gång och sedan gör man det tätare och tätare. Denna funkade faktiskt bra på Texas och efter en stund så hade vi pinnarna på en rak linje men lite vinklade utåt, Texas försökte till och med öka tempot emellanåt! :)
Sista metoden var visa-metoden och då stod slalompinnarna som dom ska och man visar hunden med godis mellan pinnarna. Bara för skojs skull så provade vi denna men utan godis så att Texas skulle få tänka lite själv vad som förväntades av honom där. Och eftersom att han hade gjort allé-metoden innan så förstod han nästan direkt vad som var tanken här och han sökte sig slalom mellan pinnarna! :)
Förutom slalom så fanns det också två hopp-linjer man kunde få öva på, en med fyra hinder varav ett långhinder och en linje med hinder-tunnel-hinder. Dessa linjer tog han galant och hade ett riktigt hindersug!
Så eftersom att just hopp-momenten fungerar så fint så lade jag knappt någon fokus på det alls. Istället fortsatte vi att träna på balanshinder mellan slalomträningen. Balansbommen klarar han finfint och vill till och med ha tempo på den, även A-hindret tar han utan problem och han stannar fint på kontaktfälten. Gungan däremot är han inte riktigt kompis med. Han har inga problem med att den låter och smäller, vissa hundar blir rädda för det men han bryr sig inte. Bara det att han är totalt ointresserad att gå upp på brädan. Även om brädan är helt nere och stilla så vill han inte gå på den. Här fick vi mycket hjälp av instruktören både förra gången och den här gången och jag tycker att jag får jättemycket tips och råd. Så det är bara att nöta och prova sig fram. :)            
  • Texas

Gillar

Kommentarer