Header

I natt har verkligen regnet öst ner, smattrat hårt mot fönsterbläcket. Det måste ha varit Baloos första riktiga regnoväder tror jag för att i natt kunde han verkligen inte sova. Vi gick och lade oss runt tio-snåret och kikade på tv en stund i sovrummet innan i alla fall jag somnade. Baloo hade då hunnit sova ett tag. Men sedan drog regnet igång och Baloo väckte mig första gången 01:48, jag tänkte direkt att "nä han kan inte vara kissnödig redan" men vi gick ut ändå och när Baloo såg att det regnade så mycket så backade han genast tillbaka. Vi gick ut tillsammans igen så att han ändå kunde kissa och sedan gick vi in för att lägga oss igen.

Han somnade om rätt snart men jag vaknade med ett ryck runt 03:30 för att han drog ner min mobil i golvet, han kunde minsann inte sova. Han fick ligga vaken själv och pyssla runt med sina leksaker och filt ett tag men drygt en timme senare, runt 04.20, väckte han mig igen genom att gnälla. Vi gick ut igen för att se om han behövde kissa men det visade han inga tecken på, istället gäspade han och sträckte på sig.. Vi gick in igen för att somna om. Men strax efter kl 05 så visade han att nu tänker han minsann inte sova mer.

Hämtade en annan av hans leksaker och lekte lite halvhjärtat med honom från sängen till klockan blev närmare halv 6 och det var lite mer skäligt att kliva upp i alla fall. Bara att göra sig ordning för jobbet, letade fram ett av Ambers regntäcken som jag försökte sätta på honom så gott det gick.. och sedan ner i cykelkorgen för att cykla till jobbet. Han blev inte jättenöjd för att åka cykelkorg i hällregn.. :-)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

- i samarbete med Daniel Wellington


Jag kan inte komma på en enda gång där inte variation förnöjer, vem gillar egentligen att ha samma lika hela tiden? Samma arbetsuppgifter dag ut och dag in, alltid samma skor oavsett väderlek eller årstid, endast ett par jeans i garderoben.. Ni hör ju själva, det fungerar inte. De allra flesta av oss gillar att ha variation, vi gillar när det händer olika saker på dagarna, vi vill kunna byta ut sneakers till ballerina när det är sommar eller ett par riktiga boots när det är vinter. Vi vill också variera de byxor vi har på oss, allt från de blåa klassiska jeansen, till svarta jeans nu till hösten och kanske ett par jeansshorts på sommaren när solen steker.

På samma sätt borde vi variera vår klocka och Daniel Wellington gör det enkelt för dig. Där kan du lätt kombinera ihop din egna favorit, en urtavla som du diggar med allt från att visa minuter till att byta ut timmarna på små diamanter. Urtavlan finns i olika storlekar och man kan få den i både silver, guld och roséguld. Förutom det så kan man lätt ha ett gäng extra klockarmband för att klockan lätt ska matcha din outfit eller humör för dagen.

Just nu finns det dessutom en kampanj där du får ett extra klockarmband på köpet!
Det är ju nästan samma som att få två klockor till priset av en.

Kampanjen gäller fram till och med 4:e september och använder du koden "hundlivet.se" får du dessutom 15% rabatt på ditt köp!


Jag valde modellen Classic Petite Bondi 32 mm Silver och du hittar just den modellen HÄR.


Eftersom att man får ett extra armband på köpet så valde jag till ett svart läderarmband för att komplettera det vita. Det här svarta kommer ju bli supersnyggt i höst! :)


Både klockan och det extra armbandet levereras i lyxiga förpackningar. Det är dessutom väldigt enkelt att byta armbandet själv och går på 30 sekunder med det lilla verktyget som följer med.


Likes

Comments

I helgen var jag iväg för att köpa en målarbok med mandalas och ett gäng pennor. Jag har tänkt tanken många gånger att jag skulle köpa detta och ha som avkoppling men har inte kommit mig för förrän nu. Jag har nämligen märkt att jag har blivit mer och mer spänd, axlarna är stenhårda, ryggen är full med muskelknutor, käkarna ömmar och ja ni vet hur det kan bli. Kanske? Jag är nästan alltid uppe i varv och nästan alltid stressad över något så jag har tänkt tanken många gånger att jag borde lära mig slappna av och vara mer i nuet. Tidigare har jag provat yoga men kunde snabbt konstatera att det inte var något för mig och min rastlösa kropp och knopp. Jag har provat bara avkoppling med att lyssna på skiva med lugn musik och en röst som talar om hur man ska tänka och andas. Men jag tröttnar efter ett par gånger. Så nu får vi prova det här för att se om jag kommer ner i varv något.

Snart är i alla fall den här måndagen över och det är strax dags att slänga sig ner i soffan för att kika på kvällens avsnitt av Idol. Tittar ni?? :D


Likes

Comments

Något som är väldigt viktigt är att man tidigt börjar att träna sin valp att vara ensam. Både ensam hemma, ensam som i ett annat rum eller bli lämnad ensam i bilen. Oavsett om man vill eller inte så kommer det att komma tillfällen då man förr eller senare kommer att behöva lämna sin hund ensam hemma så det är lika bra att göra valpen trygg i detta från början, det blir mycket svårare ju äldre hunden blir.

Vissa säger att man kan börja träna den så fort man får hem den men jag skulle vilja säga att man bör vänta till valpen åtminstone är trygg och lugn i hemmet. Hur lång tid det tar är högst individuellt. Vi började träna Baloo när han hade bott här en vecka och någon dag. Valpen ska man absolut inte lämna ensam långa stunder utan i början pratar vi om att kunna gå på toaletten ensam, kunna gå ut och slänga soporna eller gå ner till tvättstugan. Han har också fått sitta kvar i bilen när jag har sprungit in på posten för att lämna in paket. Det handlar om sekunder, någon enstaka minut på sin höjd, men så viktig träning. Vi tränar vid något tillfälle varje dag.

När vi lämnar honom ensam så har han fortfarande Amber att ty sig till och när det är dags att ensamträna så får dom ett begränsat utrymme att vistas på. Vi stänger av några rum med kompostgaller för att han inte ska springa runt och leta eller vakta hela lägenheten. För mig är det viktigt att han inte har direkt tillgång till hallen för jag vill inte att han ska sitta precis vid dörren och kanske gnälla och krafsa och det ska inte bli någon stor grej när man kommer hem igen.

Jag väntar därför alltid en stund innan jag släpper ut honom igen när jag har kommit in igen. Han måste lugna ner sig innan jag släpper ut honom. Och när han väl är ute så hälsar jag inte heller på honom direkt. Efter några minuter kan jag lugnt sätta mig ner hos honom igen. Gör man det till en stor grej när man kommer hem så uppfattar ju hunden att det är en lika stor grej att man går och väntar ut på att man kommer hem för att det ska bli roligt igen och det blir en stor återförningscermoni. Det kommer han inte må bra av i längden utan det bästa är att han är trygg i att jag går och trygg i att jag kommer hem, inget av det är en big deal.


Likes

Comments

Idag har vi haft en riktigt fixardag här hemma. Vi har gjort massa saker som vi borde gjort för längesen men inte har haft lust att göra (fördelen med att vara vuxen, man bestämmer själv när man ska göra alla måsten). Vi tog i alla fall tag i det idag. Vi har tvättmaskin uppe i lägenheten men idag tog vi och bokade tvättstugan för att snabbt kunna tvätta undan den överfulla tvättkorgen. Vi har varit och storhandlat, handlat lite andra saker som behövdes, bäddat rent i sängen och fixat här hemma. Sedan fick jag lust att pyssla ihop en ny leksak till Baloo och den blev genast godkänd så den har vi varit ute och lekt med idag. Så skönt när man väl har gjort allt som man skjutit upp ett tag. :)

Vad har ni gjort idag eller vad gör ni ikväll? :D


Likes

Comments

Så har ännu en vecka passerat och Baloo växer så det knakar. Han har sovit bort två hela arbetsdagar den här veckan och jag tror det bland annat är med anledning av att han växer. När vi har varit på jobbet så har han sovit 5 timmar i sträck utan att vakna för att han vill gå ut eller äta mat och jag låter honom sova för jag tänker att han behöver det.

Han börjar bli lite modigare nu och vågar upptäcka världen något mer men fortfarande så är det mesta väldigt otäckt tycker han. Han är väldigt fäst vid mig och får nästan panik bara när jag går in på toaletten och stänger dörren. Ibland spelar det inte ens någon roll att B är hemma, Baloo bryr sig inte utan står och gnäller, skriker och väntar på mig. Det är lite påfrestande att jag inte kan göra något alls utan att han är hack i häl hela tiden.

Förutom det så syns det tydligt att han har växt massor och vi tränar dagligen på små vardagliga saker. Och hans valpull börjar bytas ut till riktig päls. Se på bilden! :-)


Likes

Comments

Jag nämnde ju i början att Baloo var rädd för Amber de första dagarna här hemma. Det räckte med att hon rörde sig, vände huvudet mot honom eller vistades i närheten för att han skulle bli rädd och söka skydd antingen bakom mig eller i sin dåvarande valphage. Amber var nyfiken på honom men försiktig.

Efter några dagar hade Baloo blivit varm i pälsen och var inte alls rädd för Amber längre. Nu började han följa efter henne vart hon än gick, han skulle ligga i samma säng som henne, brottas med henne, bita i svansen och i öronen. Han gav mängder med lekinviter till henne och försökte mysa. Men detta var allt annat än populärt hos Amber som började säga ifrån. Så fort Baloo ens kom i närheten så började Amber att morra åt honom, han var absolut inte välkommen att ligga i samma säng och han skulle definitivt inte tro att de två skulle leka. Respekterade inte Baloo att Amber morrade så skällde hon ifrån rejält om han inte höll avstånd.

Det är ju tur att Amber vet vem som är ledare hemma och så fort jag var i samma rum visste hon att det inte var upp till henne att säga till. Tillsammans låg vi i deras stora hundsäng för att mysa alla tre. Jag väntade först ut dem för att de själva skulle finna en bra relation mot varandra men när Amber blev mer och mer sur på honom så kände jag att det var dags att gå in och medla lite.. :-)

Amber var tvungen att lära sig att acceptera Baloos närvaro och Baloo har varit tvungen att lära sig respektera när Amber får nog och inte orkar med att han biter i svansen. För Amber får givetvis säga ifrån när det blir för jobbigt men han måste få vistas i samma rum. Nu är det betydligt bättre och man skulle till och med kunna klassa det som om de har blivit vänner! :-)

Likes

Comments

Efter en intensiv arbetsdag där jag och Baloo avverkade lite möten och andra måsten så pustade nog vi båda ut när det var dags att cykla hemåt igen på eftermiddagen. Solen sken och värmde sådär härligt så efter att ha vilat några minuter hemma tog vi med oss Amber ut en sväng. Vi satte oss på gräset nere vid ån för att njuta av solens strålar och värme och samtidigt kika på människor som gick förbi.

Det är inte bara härligt och mysigt utan också väldigt bra träning. Just nu är det framförallt miljöträning då Baloo tycker det är lite läskigt med människor och annat som finns ute. Men också en bra passivitetsträning och träna på att alla människor och hundar inte är att hälsa på. Detta är något vi kommer att fortsätta med regelbundet, bara sitta ute och titta på människor och hundar. ♥


Likes

Comments

Så var det återigen måndag vilket betyder att en ny arbetsvecka precis har startat. Baloo var duktig och sov hela natten i natt igen och vaknade vid 06, då var det dags att köra igång dagen! Imorse när det var dags att cykla till jobbet så lade jag verkligen märke till att Baloo har vuxit och blivit större. Han har fortfarande inga problem att få plats i cykelkorgen men däremot blev det lite obalans när han ändrade ställning i korgen, något jag inte märkte av förra veckan. Kollegorna på jobbet tyckte också att han hade vuxit och blivit så stor under helgen, haha! 😃

Några särskilda planer för denna vecka har jag inte, man kan ju inte göra så mycket när man har en liten valp hemma och dessutom så är man rätt trött och slut efter jobbet och en hel dag med Baloo. Så det kommer att vara fortsatt fokus på honom den här veckan, vi jobbar, leker, busar och tränar så smått.

Vad gör ni i veckan? ♥

Likes

Comments

Vi gick och lade oss runt kl 23 igår och sedan vaknade jag som vanligt av att Baloo står nedanför sängen och gnäller lite. Jag öppnar ena ögat och vågar knappt kika mot klockan för att se efter vad den är.. men när mitt öga möts av de röda siffrorna på klockan och den visar 06:04 får jag en chock! Baloo har för första gången sovit hela natten och dessutom utan en endaste olycka inne. Han har verkligen sovit hela natten och nu vill han göra morgon.

Så det var bara att pallra sig upp och ta med honom ut en sväng. Ge båda hundarna mat och sedan gå en riktig promenad med de båda. Väl inne ingen så var det lekstuga en stund innan Baloo återigen slocknade och jag också. Såå skön morgon och natt. 🙏

Nu på eftermiddagen har vi varit bort till en åker och busat lite på en grusväg där. Sådan fantastisk miljö vid det stället och kvällssolen är alltid så härlig där.

Likes

Comments