Header

Jag beställer alltid foder till Amber på nätet, dels för att butiken som har hennes dietfoder inte finns här i stan men också för att det är sjukt smidigt. Förut beställde jag alltid med hemleverans så stod paketet utanför dörren när man kom hem från jobbet. Men numera bor jag ju i lägenhet som saknar portkod dessutom så då funkar det ju inte med hemleverans så jag får beställa till närmaste ombud istället.

Jag beställer alltid en stor säck och jag blir lika förvånad varje gång när jag får ett sms redan dagen efter jag har betällt att mitt paket finns att hämta ut. Så snabb leverans!

Dessutom har jag börjat göra alla köp via Refunder så att jag får återbäring på alla köp jag gör. När jag köpte denna fodersäck till exempel fick jag hela 100 kronor tillbaka!

Refunder har över 630 anslutna butiker som ger återbäring i form av rena pengar in på ditt bankkonto när du handlar, detta även om du handlar saker på rea. Du måste dock göra alla köp via att först gå in på refunder.se och sedan klicka dig vidare till önskad butik.

Eftersom det finns över 630 butiker som är anslutna är det ju väldigt svårt att hålla koll på vilka butiker som det år att handla på återbäring med. Men detta har dom gjort en smart lösning på, nämligen refunder-knappen. En knapp som du installerar på din dator och som dyker upp när du är inne på en refunder-ansluten butik. Då kan du klicka på knappen, logga in på ditt refunderkonto och sedan fortsätta shoppa.

Om du blir medlem via den här länken så får du dessutom 50kr extra i återbäring på ditt första köp!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår inföll sig sommartid här i vårt avlånga land och med den kom även försommaren som på beställning. Både igår och idag har det varit runt 18-19 grader ute, helt sjukt? I helgen slutförde vi vår renovering och B tyckte att vi därmed skulle ägna denna eftermiddag/kväll till att städa bort allt byggdamm som ligger överallt. Jag som dock hade kikat upp vädergudarnas plan på att det kommer bli regn och snöblandat i veckan tyckte istället att vi borde ta tillvara på denna fina dag istället. Amber insisterade. Så hon och jag tog med oss min nya kamera ut i solskenet och letade efter vårtecken.


Inte många meter från vårt hem hittade vi de första, nämligen ett helt gäng med blåsippor!


Fler blåa blommor som inte är blåsippor men vet inte vad dom heter? Såklart att vi hittade en del krokusar och snödroppar också men dom räknas liksom inte för dom kan man inte lita på. Dom kan ju dyka upp när det fortfarande är rådande istid.


Men här är väl ändå ett säkert vårtecken? När buskar och träd börjar knoppa och fälla ut sina blad. Då är det tillräckligt varmt för att vara vår. <3


Och här då?! Amber tyckte uppenbarligen att det var badväder ute. Vet inte alls hur detta gick till, hon som alltid har varit LIVRÄDD för vatten och aldrig vågat ens blöta tassarna? Nu gick hon ner till magen flera gånger utan problem och varje gång hon kom upp och jag frågade "ska vi gå hem nu?" så tog hon ett varv till nere i vattnet.


Vi avslutade med att kamma och klipp klorna ute på gräset innan även vi var tvungna att efter en timme gå in och vara lite behjälpliga vid städningen. Men Amber skitade mest ner igen med sina smutsiga tassar från en dybotten. <3

Likes

Comments

I SAMARBETE MED SVENSKHALSOKOST.SE

Det kom ett vitt, väldigt mystiskt paket på posten där utsidan inte avslöjade något alls om innehållet. Amber tyckte det var mycket spännande och tyckte genast att vi skulle se vad som fanns i.


Hon började med att kika lite försiktigt i den öppnade kartongen. Men tydligen krävde innehållet närmare inspektion då hon helt plötsligt hoppade ner i lådan. I det här läget önskade hon nog att hon var några storlekar mindre så hela hon hade kunnat komma ner i lådan:


Tadaa! I det mystiska paketet finner vi ett härligt täcke från Back on Track.

Låt oss prova det direkt tyckte Amber och jag fann ingen anledning till att vänta. Så det åkte på.


Amber har en väldigt speciellt kroppsform och det är svårt att hitta både sele och täcke som passar. Ofta är det för stort någonstans eller för trångt någonstans och hon hamnar mitt emellan två storlekar. Men denna satt som en smäck, storlek 55 cm. Första fördelen på täcket ser vi här direkt, två stora reflexer på vardera sida.


Det bästa med täcket är att det finns så många finesser och funktioner, du kan ställa om exakt allt, till och med bensnörena vilket inte hör till vanligheten. Utöver det kan man så klart justera spännet som går runt magen men också runt halsen finns det en dragsko att ställa in. Och titta bara hur bogen ser ut. Här kan man ställa om och anpassa efter sin hund samtidigt som denna utformning ger största tänkbara rörelsefrihet. Titta bara här:


Tassen kan lyftas HÖGT utan minsta bekymmer att täcket tar emot eller hindrar rörelsen. Med denna finess tillåter det hunden att ta ut sitt steg maximalt vid gång, det funkar att hoppa i eller gå i trappor. Hunden blir bekväm och har inget emot att ha täcket på sig.


Då täcket går ner för hela rumpan så finns det ett hål med en dragkedja som man kan öppna och ta ut svansen.

Det enda jag tycker saknas är ett hål för kopplet när man använder sele. Det finns ett hål i nacken för de som använder halsband på sin hund. Men utvecklingen går framåt och allt fler inser att det är mer ergonomiskt att använda sele på sin hund. Därför skulle jag önska att det fanns ett hål uppe på ryggen också anpassat för sele.

Back on Tracks produkter har jag suktat efter länge och jag använde deras hästryggplatta till Flingan väldigt frekvent. Till Amber har jag också velat ha ett täcke och jag blev så glad när jag fick chans att göra detta samarbete och prova ett av deras hundtäcken. Back On Track består av keramisk textil som hjälper till att reflektera kroppens egna infravärme vilket gör att blodcirkulationen ökar och det i sig bidrar till återhämtning av stela och ömma muskler och leder. Perfekt till en gammal dam som Amber alltså som är stel lite här och var.

Detta täcke kommer hon att få använda på morgonpromenaderna när kylan fortfarande är bitande, hon kommer få använda det när det blåser storm ute, vilket det gör allt som oftast numera. Men också efter att hon har duschat för att hålla sig varm.

Är du också nyfiken på Back on Tracks prylar? Klart du är! Här hittar du Svensk hälsokosts hela Back on Track sortiment för både hund och människa!

Likes

Comments

Den här lördagen har haft ett väldigt blandat innehåll. Efter en härlig morgonpromenad med Amber och en lång helgfrukost så begav jag mig iväg till närmaste elektronikaffär och inhandlade en ny kamera. Jag har sålt bägge som jag har haft och var nu desperat efter en ny. Jag ska presentera den lite närmare sen och hur mina tankar gick.

Hur som helst, klockan hann bli efter lunch innan jag kom hem igen och då hörde jag av mig till en vän och undrade om hon ville äta våfflor med mig, vilket hon mer än gärna ville! Så vi begav oss till våffelstugan i gamla stan, så mysigt! :)

Efter jag har kommit hem så har jag pluggat en del, strukit tryck på tröjor och slutfört en viktigt detalj till ett event i april. Alltså jag ser så mycket fram emot april, ni anar inte! På senaste promenaden med Amber tog jag med mig kameran för att prova den lite och hittills känns det mycket bra, har lite att lära bara då det är ett nytt märke än vad jag är van vid. :)

Har ni ätit någon våffla idag? <3

Likes

Comments

Igår smygstartade jag helgen lite och hade en härlig AW med tjejerna. Vi beställde in två olika pizzor som vi alla fyra delade på, drack vin som sedan byttes ut mot drinkar. En riktigt härlig kväll som ändå blev rätt tidig då jag var hemma redan 21.30 igen. Alldeles lagom en vardagkväll och jag hann gå kvällsprommis med Amber och sedan duscha utan att klockan blev mitt i natten.

Men idag är det helg på riktigt, fredag och löningshelg dessutom. Hade inte ens reflekterat över det alls förrän en kund påpekade och skrek förskräckt i telefonen "har du inga planer alls en LÖNINGSHELG?!" Nej, det har jag inte. Mitt liv flyter på som vanligt löning eller inte och jag är inte kung i baren för en dag bara för att pengarna på kontot ökas.

Vi ska fortsätta fixa hemma, färdigställa det absolut sista, förhoppningsvis äta våfflor imorgon på självaste våffeldagen och njuta av solen som har utlovats.

Vad gör ni i helgen? <3Likes

Comments

Är det något resmål som alltid funkar och som är återkommande i mitt liv så är det Grekland och dess skärgård. Jag har varit på flera av Greklands härliga öar vid ett flertal tillfällen, däribland Rhodos. Rhodos har ju faktiskt flest soldagar av alla Greklands öar och är därmed alltid ett säkert kort för en semester fylld med sol och bad. När man pratar om Rhodos som resmål så kan det lätt bli lite förvirringar för det är nämligen inte bara själva ön (som är ungefär lika stor som Öland, vilket gör att man lätt kan åka på roadtrip över ön) som heter Rhodos utan även öns största stad har samma namn. Totalt bor det ca 120.000 gästvänliga människor på ön som alltid får oss turister att känna sig välkomna, som att komma hem.

Rhodos var länge ett av Europas absolut hetaste och populäraste resmål och jag lovar - det är på väg att bli det igen.

Ön har allt man kan önska sig som turist och den är dessutom barnvänlig. Det finns flera härliga stränder som man kan hänga på om man bara vill ha sol och bad, det finns ett härligt och aktivt nöjesliv om man vill ha lite mer fart och fläkt på sin semester, det finns flera olika sevärdheter att åka till för att lära sig mer om öns historia eller så kan man strosa runt i de mysiga, trånga, gränderna i gamla stan. Tröttnar man på ön (hur man nu kan göra det) så finns också möjligheten att hoppa på en kryssningsfärja och bege sig vidare ut i Greklands härliga skärgård.

Det var flera, flera år sedan som jag besökte ön sist och då gjorde jag det med pappa, hans fru och min syster. Och jag lovar - det kommer att bli fler gånger, kanske med min egen familj så småningom?

Om du inte redan har gjort det, så upptäck Rhodos du också här på http://www.rhodosgrekland.se/

Likes

Comments

Igår var jag och en vän iväg till det nyöppnade stället Yoump. Som ett lekland för vuxna. Vi var där på frihoppning bara för att prova på lite, till hösten kommer dom att starta olika hoppkurser. Haha, skitkul ju! En timme fick man hoppa med sina specialstrumpor på. En timme räckte gott och väl och mot slutet så hade man två rejäla spagettiben som inte orkade göra några höga hopp.

Det var roligt att prova på något nytt och jag kommer absolut att besöka detta ställe fler gånger. :)

Likes

Comments

Något som jag alltid har haft stort intresse för är pengar och min egen privatekonomi . När jag var 10 år hade jag redan några tusen sparade i min spargris på rummet. Pengar som jag hade sparat ihop från vecko-/månadspeng och pengar som man fått när man fyllt år. Ett par år senare, när jag var runt 12-13 år, började jag att aktivt försöka tjäna pengar. Det räckte inte med att sälja jultidningar, jag ville ha mer pengar året om. Jag fick med mig en kompis på detta och tillsammans började vi knacka dörr på alla de hus som vi visste att det bodde söta hundar i. Vi erbjöd oss då att gå ut med deras hundar på eftermiddagarna efter skolan, när familjerna hade kommit hem från jobbet efter en lång arbetsdag, var trötta och bara ville slå sig ner samlade vid middagsbordet. Det blev snabbt populärt och vi hade hundar att gå med varje eftermiddag/kväll.

Ytterligare några år senare, närmare bestämt när jag var 16 år, fick jag min första anställning. Det var en extraanställning och jag jobbade 3 vardagskvällar i veckan och var bara ledig var tredje helg. Detta samtidigt som jag roddade gymnasiet och ansvaret över egen häst. Lönen var ju inte jättehög men var ett välkomnande tillskott till mitt studiebidrag som kom in på kontot varje månad. Jag sparade alltid hälften av lönen som jag fick in vilket var ett härligt tillskott när jag ett år senare flyttade hemifrån.

Jag har alltid insett vikten av att spara mina pengar och har älskat att se högen växa. Intresset för pengar och sparande är större än någonsin och jag är med i diverse olika grupper på Facebook som rör ekonomi och sparande. Tycker det är så intressant att läsa om andras ekonomi också, hur dom tänker, prioriterar och delar i ett samboskap.

Jag har gett mig in i aktieaffärer och lär mig för fullt samtidigt som jag har flyttat hela mitt sparande till en annan bank som kunde ge mig bättre ränta på ett sparkonto.

Privatekonomi är en grym sida som tar upp olika typer av sparformer. Väldigt intressant och jag lärde mig ännu mer!

Likes

Comments

Så var det måndag igen, helgerna bara rusar iväg (visserligen veckorna också men det är ju mindre tråkigt). Vaknade till snö idag? Inte helt väntat, trodde ju att vi hade gått över till vår på heltid men tji fick jag! Hur som helst, låt oss ta en titt på hur helgen har varit.

I lördags började jag dagen med att ta en morgonpromenad med Amber, as always, men den här morgonen gick vi till vårt lokala bageri och köpte frukostfrallor med oss hem. Det blev poppis! Både av Amber som tyckte det var jätterolig att följa med till bageriet då det ju luktade så gott där inne och poppis sen när vi kom hem med färskt, nybakat bröd.

Men det blev ingen lång frukost för vi låg efter i tidsschemat med målningen och hade bara hunnit grunda i fredags och vi skulle således måla två strykningar med färg denna dag.

Så med penseln i ena handen och färgburken i andra spenderades ca 1-2 timmar såhär:

När vi hade målat första svängen så åkte vi sedan till Biltema för att komplettera med lite grejer som vi hade missat. Och vi hämtade även ut detta paket som kommit till mig på posten. Man blir lika chockad varje gång man får en avi utan att man faktiskt har beställt något.. :-)


Vi hade köpt en superfärg som torkar på bara 2-3 timmar så när vi kom hem igen kunde vi måla på en omgång till. När den svängen skulle torka passade jag på att plugga.


Sen hoppar vi direkt till söndagen tycker jag då vi började med platsbygga ett par hyllor och när det var gjort så påbörjade vi golvläggningen. Vi hann inte riktigt klart med golvet innan vi var tvungna att åka till IKEA innan dom stängde, där köpte vi all inredning som vi kommer att behöva. Nåja, vi kommer förmodligen komplettera med något men vi har nu det mesta.

När vi kom hem igen så fortsatte B med golvet medan jag förberedde att kapa lister och dörrfoder. Listerna blev så himla bra och satt som en smäck! Blev så nöjd! Haha 😄


Men nu är det som sagt måndag, en rykande färsk vecka framför oss och jag är så PEPP! Jag har ett spännande möte idag i eftermiddag, imorgon väntar en prova-på-träning på ett nytt öppnat träningscenter här (ni får se mer på tisdag, det är inget vanligt träningscenter!) och senare i veckan ska jag även catcha up med brudarna för ett glas vin. Så minst sagt en trevlig vecka som väntar som givetvis också kommer att innehålla plugg och färdigställande av renoveringen. :)

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Äntligen fredag och helg, eller vad säger ni? Efter att dom senaste veckorna har susat iväg i en rasande fart tycker jag allt att denna vecka faktiskt har lugnat ner sig lite och inte gått så fort. Skönt tycker jag för det känns som om jag har hunnit massor!

Efter ett par härliga vårdagar så vaknade jag mitt i natten i natt av att det regnet fullkomligen öste ner! Det första jag tänkte var direkt "typiskt, jag som PRECIS har tvättat bilen". HAHA, snacka om vuxen tanke.

Hur som helst, helg sa vi, och ni kan ju gissa vad som står på mitt schema.. renovering! Men nu så börjar vi närma oss slutet, hoppas jag. Målningen har dragit ut på tiden då det var mer att spackla än vi trodde men igår blev vi klar med spacklingen och idag var B uppe tidigt (läs: samma tid som jag) och skulle dra på första lagret med färg, grundfärg. Den kommer då att hinna torka innan vi kommer hem från jobbet så att vi kan måla riktigt lagret när vi kommer hem och sen eventuellt ett lager till imorgon bitti. Sedan återstår bara inhandling av diverse förvaring och annat som vi behöver för rummet ska bli komplett. Vi räknar med att ha en heldag på IKEA imorgon, efter att vi målat första svängen, och sedan kunna inreda allt på söndag. Hoppas!

Vad gör ni i helgen? <3


Först ordinarie jobb 8.30-16.30 och sedan är det bara att hoppa i dessa byxor för att jobba vidare hemma till ca 22. Varje dag nu i två veckor har det varit och det ska bli såå skönt när det är färdigt och vi kan andas lite :)

Likes

Comments